Όσοι Αγαπήθηκαν Πολύ Κάποτε Θα Ξαναβρεθούν



Σχέσεις εύκολες, σχέσεις βασανιστικές, σχέσεις αδιάφορες και σχέσεις που σε σημαδεύουν· δεν είναι εύκολο να τις βάλεις σε κουτάκια, είναι όμως απλό να τις χωρίσεις σε δύο κατηγορίες, σε αυτές που έχουν αρχή, μέση και τέλος και σ’ εκείνες που έχουν αρχή, μέση κι άπειρο.

Επειδή είναι εύκολο να χωρίσεις και να πάρει ο καθένας το δρόμο του, σιγά το πράγμα. Ψάχνει πάτημα η λογική σου να σε κάνει να φύγεις, σου δίνει ένα σωρό αιτίες, σου λέει πως δεν είναι ο κατάλληλος ή πως παραείναι ο κατάλληλος μα το timing δεν είναι σωστό· σου εξηγεί πως κάποιες διαφορές δε γεφυρώνονται, σου υπογραμμίζει πόσο σημαντικός είναι ο εγωισμός σου, βάζει στο παιχνίδι και λιγάκι απ’ τον περίγυρο να σιγοντάρει τα τρελά της και γίνεται το κακό.

Κι είναι η καημένη η καρδιά σου σε κάποιο ψυχικό μπουντρούμι φιμωμένη, να χτυπιέται πως τίποτα δεν τελείωσε ακόμα, πως όσα λέει η λογική είναι κρυόκwλες μ@λακίες, πως πρέπει να σας δώσεις μια ακόμα ευκαιρία, πως θα σου αποδείξει ότι οι άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά είναι αδύνατο να χωρίσουν επειδή απλά κάποια στιγμή το πρόσταξε το κεφάλι τους. Χτυπιέται, αλλά πού να την ακούσεις εκεί που την παραμέρισες;

Ξέρεις όμως εκείνη την αίσθηση, που σφίγγεται το στομάχι σου κάθε φορά που βλέπεις τον άλλον 4 εβδομάδες, 4 μήνες, 4 χρόνια ή 4 αιώνες μετά, ε; Καθόλου μην αναρωτιέσαι λοιπόν τι στο διάολο συμβαίνει, η καρδιά σου είναι που έχει ξαπλώσει κάτω και χτυπάει χέρια και πόδια στο πάτωμα λέγοντάς σου «Λίγο ακόμα σου είπα!». Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, να χαρείς, δε θα κερδίσεις κάτι, το πείσμα της είναι αγιάτρευτο όσο κι αν τάχα μου σε συνέτισε η λογική σου.

Επειδή δεν τελειώνουν ποτέ κάποιες σχέσεις, όσο κι αν τις βάλεις στον πάγο, όσος καιρός κι αν περάσει, με όσους άσχετους κι αν μπλέξει στο ενδιάμεσο είτε ο ένας είτε ο άλλος. Δεν περνάει ποτέ η ανακατωσούρα στο στομάχι όταν συναντιέστε τυχαία, ούτε μειώνεται η ταραχή στις κινήσεις σας όταν ο ένας είναι κοντά στον άλλο. Δε σταματάει να σας προδίδει το τρέμουλο στις φωνές σας όταν τα λέτε δήθεν τυπικά, δε φεύγει έτσι εύκολα από μέσα σου αυτό το «γιατί γίναμε έτσι, ρε γ@μώτο;» όταν κοιτάς τον άλλον στην άλλη άκρη του μαγαζιού· δεν το χωράει ποτέ η ψυχή σου πως είχες την ευτυχία στα χέρια σου και την άφησες να φύγει επειδή «έπρεπε».

«Έπρεπε». Τι μεγάλη χολέρα στον έpωτα αυτό το ρήμα, ε; Ιδίως αν σκεφτείς πόσες αγάπες έμειναν μισές εξαιτίας του. Έπρεπε να χωρίσετε επειδή δεν πήγαινε άλλο, επειδή δεν ταιριάζατε, επειδή τα άστρα και τα ζώδια σας έφερναν εμπόδια, επειδή σας πιπίλισαν τα μυαλά ξένοι άνθρωποι, επειδή δε ζούσατε το παραμύθι που βλέπατε στις ταινίες, μα αγνοούσατε μακάρια πως τα παραμυθένια εκείνα σκηνικά που έκαναν αυτό που ζούσατε να μοιάζει μισό ήταν αφενός αποτελέσματα πολλών «cut» κι αφετέρου μ@λακίες του Hollywood για να μας κάνουν να αισθανόμαστε πάντα πως κάτι λείπει, μέχρι να περάσει ο καιρός και να καταλάβεις λίγο άτσαλα πως τελικά δεν έλειπε τίποτα.



Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης