Τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στη Τανάγρα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ




Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα επισκέφτηκε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Ηλίας Κούκουρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με τον Γ. Μαζαράκο, διευθύνοντα σύμβουλο, τον Ζ. Γκίκα, πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΒ και άλλα μέλη της διοίκησης, απ' τα οποία ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία της επιχείρησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αμέσως μετά οι Θ. Παφίλης και Γ. Αγγέλου μίλησαν σε συγκέντρωση εργαζομένων. Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, απ' τα οποία ενημερώθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας που επικρατεί ως συνέπεια της πολιτικής σταδιακής απαξίωσης μιας εξαιρετικά σημαντικής επιχείρησης, μοναδικής στο είδος της.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ των άλλων, κατήγγειλαν αποψίλωση της επιχείρησης από εξειδικευμένο προσωπικό αφού δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ η μείωση μισθών μετά το ενιαίο μισθολόγιο και τη φαλκίδευση κατακτήσεων οδηγεί πολλούς στην επιλογή της μετακίνησης σε θέσεις εγγύτερα στον τόπο κατοικίας τους.

Έθεσαν ακόμα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης που σήμερα κινείται σε εξευτελιστικά επίπεδα, ενώ στηλίτευσαν την άρνηση της κυβέρνησης όχι μόνο να κάνει δεκτή τη Σύμβαση Εργασίας που συμφωνήθηκε με την εταιρεία, αλλά και τη χειροτέρευση άρθρων της μονομερώς από το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα κατήγγειλαν την προσπάθεια να καταργηθεί το επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας που παίρνουν.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΑΒ και την πρότασή του για ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας παρουσίασε στους εργαζόμενους της εταιρείας ο Θ. Παφίλης, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και τονίζοντας την αξία της ΕΑΒ ως μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας με μεγάλες επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες και εκπαιδευμένο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό. Θα μπορούσε -σημείωσε- να έχει άλλη πορεία, αντί της πορείας συρρίκνωσης όπου βρίσκεται, με μεγάλα οικονομικά και άλλα προβλήματα, ως συνέπεια της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης