Ντασιώτης:Κάτω τα χέρια σας απο τα Ιατρεία του Δ.Αλιάρτου


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14-3-2012, μεταξύ του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου και της αναπληρώτριας Δ/ντριας του Κέντρου Υγείας κας Καφαντάρη Βασιλικής, υπήρξε πλήρης και κατατοπιστική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόσο το Κ.Υ. ,όσο και τα περιφερειακά ιατρεία που από σήμερα σταμάτησαν την συνταγογράφηση, λόγω έλλειψης των ανάλογων υποδομών που το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Η κα Καφαντάρη έθεσε υπόψη του Δημάρχου υπόμνημα των γιατρών του Κ.Υ. στο οποίο περιγράφεται η αναλγησία του κράτους, που νομοθέτησε ουσιαστικά τον εξοβελισμό των ασθενών στον καιάδα. Ζήτησε δε την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη αυτών των ζητημάτων, καθώς και την βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων των περιφερειακών ιατρείων.
Ο Δήμαρχος αναπτύσσοντας την θέση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντανακλά και στο κοινό αίσθημα των δημοτών, διαβεβαίωσε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε για το Κέντρο Υγείας της Πόλης μας, τίποτα λιγότερο από την υφιστάμενη κατάσταση. Το μόνο το οποίο συζητούμε είναι η αναβάθμισή του και προς τούτο θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη με προσκεκλημένους τον Δ/ντή και τους γιατρούς, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και οι πολίτες και να αποφασιστούν οι απαραίτητες δράσεις.
Σε ότι αφορά τα περιφερειακά ιατρεία, παρόλο που η λειτουργία τους δεν είναι ευθύνη του Δήμου, έχουμε ήδη αναλάβει την θέρμανσή τους και όποια άλλη συντήρηση απαιτείται και αποφασίστηκε η άμεση (εντός 48ώρου) παροχή γραμμής internet,καθώς και,σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, Η/Υ όπου απαιτείται, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Δημότες στα χωριά τους.
Επειδή όλα δείχνουν πως κινδυνεύουν κατακτήσεις χρόνων, που θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα και ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, καλούμε τους Δημότες να είναι σε εγρήγορση και προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας και θα αντιδράσουμε έντονα. Όσον αφορά την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων λέμε, προς όποιους την σχεδιάζουν και το εννοούμε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς: Τον Αρμόδιο Εισαγγελέα Λιβαδειάς

Κοιν :
Διοικητή διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λειβαδιάς- Θήβας
Ο.Ε.Ν.ΓΕ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας

Βάσει του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία(ν. 4052/2012, (ΦΕΚ 41 Α/01.03.2012), άρθρο 21 παρ.4 «Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των συνταγών φαρμάκων από τα φαρμακεία προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ανεξάρτητα του τρόπου συνταγογράφησης της συνταγής από τον ιατρό (ηλεκτρονική ή χειρόγραφη)./ Για κάθε χειρόγραφη συνταγή που καταχωρείται ηλεκτρονικά από τα φαρμακεία προς τους Φ.Κ.Α, οι ιατροί που συνταγογραφούν χειρόγραφα επιβαρύνονται με την καταβολή ποσού αποζημίωσης προς τα φαρμακεία που καταχωρούν τις συνταγές. Χειρόγραφες συνταγές δεν αποζημιώνονται από τους Φ.Κ.Α και τα φαρμακεία δεν μπορούν να απαιτήσουν πληρωμή για τις συνταγές αυτές…»
Με βάση επίσης την συμπληρωματική Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ 545/1/3/2012), που δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΆ στο Κ.Υ Αλιάρτου, Στην 1η παράγραφο αναφέρει ρητά ότι «Στην περίπτωση που οι γιατροί για τεχνικούς λόγους επάρκειας του συστήματος, συνταγογραφούν με χειρόγραφο σύστημα και για χρονικό διάστημα μέχρι την 1η Ιουνίου 2012, και προκειμένου οι Φ.Κ.Α να αποζημιώνουν τα φάρμακα, το φαρμακείο στο οποίο εκτελείται η χειρόγραφη συνταγή είναι υποχρεωμένο να την καταχωρεί ηλεκτρονικά αναφέροντας υποχρεωτικά ιατρό και ασθενή. Κάθε καταχώρηση χρεώνεται με 1 ευρώ και πιστώνεται κάθε μήνα στο λογαριασμό του φαρμακείου από το σύστημα ως διαχειριστική αμοιβή του φαρμακοποιού ενώ συγχρόνως αφαιρείται από τη μισθοδοσία…»

Επειδή στην περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Αλιάρτου περιλαμβάνονται Περιφερειακά Ιατρεία για τα οποία δεν ελήφθη μέριμνα μηχανοργάνωσης απ’ την Πολιτεία, ώστε να έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και ο νόμος ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙ τους ιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων (αγροτικούς και Γενικής Ιατρικής) που υπηρετούν στα ιατρεία αυτά, καθώς επίσης δεν εξαιρεί κανέναν ιατρό που γράφει χειρόγραφη συνταγή λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης του συστήματος

Κι επειδή από την 1η Μαρτίου (ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου 4052) και στο εξής, όταν γράφουμε χειρόγραφα συνταγές προς τα ασφαλιστικά ταμεία τιμωρούμεθα με πολύ ακριβό αντίτιμο, εκ της λογικής εξεργασίας προκύπτει ότι κάτι τέτοιο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ για το νομοθέτη.
δηλώνουμε ότι:

Από σήμερα 12/3/2012 που λάβαμε γνώση του ψηφισθέντος νόμου από τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι όχι απ΄την Υπηρεσία μας (Γ.Ν. Λιβαδειάς), δεν προτιθέμεθα να παρανομήσουμε, συνταγογραφώντας χειρόγραφα σε ασφαλιστικά Ταμεία στα Περιφερειακά Ιατρεία στα οποία υπηρετούμε, εκτός αν ενταλθούμε διαφορετικά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα στον οποίον υποβάλλεται το παρόν..
Το ίδιο θα συμβαίνει και στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου όταν το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία ή θα προκύπτουν τεχνικά προβλήματα.
Επειδή ο νομοθέτης δεν ξεκαθαρίζει εάν η χειρόγραφη συνταγογράφηση αφορά μόνο τη συνταγογράφηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή και την απλή ιατρική συνταγή, αυτονόητο είναι ότι λέγοντας ότι «σταματούμε τη συνταγογράφηση» αναφερόμαστε σε ΟΛΕΣ τις χειρόγραφες συνταγές.

Περιμένοντας την έκβαση των νόμιμων ενεργειών μας, θα είμαστε στη θέση μας εξετάζοντας ασθενείς κι αναλαμβάνοντας πλήρως την ιατρική και μόνον ευθύνη, καθώς και την εξυπηρέτηση Ταμειακά μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση ιατρικών αγωγών που χορηγούμε ή/και συμφωνούμε.

Αναμένουμε για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Οι ιατροί του Κ.Υ.Αλιάρτου και των Περιφερειακών Ιατρείων

Αναστασοπούλου Γεωργία Επιμελητής Β’ Π.Ι. Αγίου Γεωργίου Κ.Υ.Αλιάρτου

Βασιλειάδου Φιλομήλα Επιμελητής Β’ Π.Ι Άσκρης Κ.Υ.Αλιάρτου

Γιαννακοπούλου Ιωάννα Υ.Υ.Υ Π.Ι. Θεσπιών Κ.Υ.Αλιάρτου

Δημητριάδου Δέσποινα Επιμελητής Β’ Π.Ι. Αγίας Τριάδας Κ.Υ.Αλιάρτου

Θανοπούλου Ιωάννα Επιμελητής Β’ Π.Ι. Βαγίων Κ.Υ.Αλιάρτου

Καραγιαννίδου Μαρία Επιμελητής Β’ Κ.Υ.Αλιάρτου

Καρανάσος Δημήτριος Επιμελητής Β’ Π.Ι. Ακραιφίου Κ.Υ.Αλιάρτου

Καφαντάρη Βασιλική Επιμελητής Α’ Κ.Υ.Αλιάρτου

Κιντζογλανάκης Κυριάκος Επιμελητής Β’ Κ.Υ.Αλιάρτου

Λιόκαρης Νικόλαος Επιμελητής Β’ Κ.Υ.Αλιάρτου

Μαλτέζης Κυριάκος Επιμελητής Β’ Π.Ι. Ακραιφίου Κ.Υ.Αλιάρτου

Μαθιουλάκη Βασιλική Επιμελητής Β’ Π.Ι. Αγίου Δημητρίου Κ.Υ.Αλιάρτου

Μάστορας Βασίλειος Επιμελητής Β’ Π.Ι. Βαγίων Κ.Υ.Αλιάρτου

Μιχάλης Δημήτριος Δ/ντής Γ.Ιατρικής Κ.Υ. Αλιάρτου

Στραβοπόδη Διονυσία Επιμελητής Β’ Π.Ι. Θεσπιών Κ.Υ.Αλιάρτου

Χριστοδουλάκη Άννα Ιατρός Υ.Υ.Υ Π.Ι. Υψηλάντη Κ.Υ.Αλιάρτου

Ψωμιάδης Χαράλαμπος Επιμελητής Β’ Π.Ι. Μαυρομματίου Κ.Υ.Αλιάρτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης