Ανακοίνωση - καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Θήβας




Είναι γνωστό, ότι ή χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης διέρχεται δύσκολες ημέρες σε όλους τους τομείς. Αυτό όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους διοικούντες ώστε να αναζητήσουν τις καλύτερες λύσεις για τα δημόσια προβλήματα.

Δυστυχώς, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις ο χώρος της Υγείας δέχεται πολυμέτωπη επίθεση, την ώρα που λόγω μείωσης εισοδημάτων και συντάξεων, οι ανάγκες του λαού για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς επιβαρύνσεις γίνονται επιτακτικές.

Η εμμονή του Υπουργού Υγείας στην συγχώνευση και το κλείσιμο νοσοκομείων, θα οξύνει τα προβλήματα και θα επιφέρει στους πολίτες τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.Οι ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, βέβαια επικουρούνται και υλοποιούνται με την τυφλή υποταγή και συμπαράσταση των τοπικών διοικήσεων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, που οδηγούν στον αφανισμό των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Όσον αφορά την πόλη της Θήβας, δεν μπορούμε να μιλάμε για υγεία και πρόνοια, όταν «εν μια νυκτί» και αβασάνιστα αποφασίστηκε η κατάργηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Υποστήριξης ΑΜΕΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) έτσι ώστε στον ίδιο χώρο να δημιουργηθεί Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ,πράγμα που δεν φαίνεται να γίνει μετά τις τελευταίες προτάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Το Κέντρο αυτό αποτελούσε την μοναδική προνοιακή δομή στον Νομό Βοιωτίας, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και περιστατικά από περιοχές όμορων Νομών ( Βίλια, Ωρωπό, κ.α.) Η δημιουργία του, αποτελούσε κατάκτηση για την πόλη μας. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι πλήρως εξοπλισμένο κέντρο και η κτηριακή του υποδομή είναι διαμορφωμένη με τρόπο που να παρέχονται αποτελεσματικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία. Ο τεχνικός εξοπλισμός του και όλες οι υποδομές είναι αξίας εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν από τους ασφαλισμένους πολίτες, στους οποίους θα πρέπει να επιστρέφουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Διαθέτει πισίνα και ειδική μπανιέρα, προκειμένου να γίνεται κινησιοθεραπεία και άλλες ανάλογες μορφές θεραπειών, που εν τέλει καταργούνται.

Εξάλλου, η λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με μορφή πλέον του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, μπορούσε να αποφέρει έσοδα,καθώς οι υπηρεσίες περίθαλψης που θα παρέχονται θα καλύπτονταν από το ασφαλιστικό ταμείο του περιθαλπτόμενου. Η προσφορά υπηρεσιών θα αφορούσε και περιστατικά προερχόμενα από βλάβες που προκλήθηκαν είτε από παθολογικά αίτια (όπως εγκεφαλικά επεισόδια) είτε από τραυματισμούς (από ατυχήματα κ.α.) Επομένως ή στέρηση εσόδων από ένα τέτοιο Κέντρο που δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τη δημιουργία του θα συμβάλλει στην απαιτούμενη από την Τρόικα περιστολή δαπανών ή θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και τελικά στην εξαφάνιση των προνοιακών δομών στη χώρα μας;;;;

Πέρα απ΄αυτά , το ειδικευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό απομακρύνθηκε από το Κέντρο προς το Νοσοκομείο της Θήβας και μάλιστα απασχολείται σε διοικητικές υπηρεσίες.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει βούληση για τη λειτουργία του Κέντρου, αλλά για κατάργησή του.Επιπλέον αυτό συμπεραίνεται και από την τελείως εσφαλμένη και αδικαιολόγητη πρόταση της Διοίκησης για την μεταφορά και στέγαση στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Θηβών.
Όλες αυτές οι ενέργειες , ας «χρεωθούν» σ΄αυτούς που πήραν τις αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τους υπεύθυνους της εγκατάλειψης και κατάργησης των προνοιακών δομών στην περιοχή μας.
Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αντίδραση για ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο ζήτημα, ώστε ασθενείς πολίτες να μην γίνουν τα θύματα όσων ευαγγελίζονται ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά απ΄ότι φαίνεται άλλα έχουν κατά νουν….
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης