Αύριο Κυριακή 16/9/12 οι πολίτες του Πυρίου Θηβών κατεβαίνουν στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των Ρομά

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει η συνοικία Πυρί Θήβας.
Κανείς τοπικός άρχοντας δεν έχει προσφέρει το παραμικρό σ"αυτή την συνοικία της Θήβας.
Μερικά από τα προβλήματα είναι η μη αστυνόμευση της περιοχής, με αποτέλεσμα κάθε κακοποιό στοιχείο να βρίσκει άσυλο...
Ο καταυλισμός των τσιγγάνων (Ρομά)... που έχουν δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κρατίδιο...
 Έχουν υποβαθμίσει γειτονικές περιουσίες, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περάσει από τον δημόσιο δρόμο (επιλέγοντας άλλη πιο μακρινή διαδρομή) γιατί το απαγορεύουν οι τσαμπουκάδες  Ρομά του παρακράτους των Θηβών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σπάσει διερχόμενα αυτοκίνητα, λεωφορεία, τραίνα.
Αλωνίζουν με τα "αυτοκίνητά" τους τους δρόμους του Πυρίου (κλέβουν λεηλατούν) μη σεβόμενοι τίποτα.
Με διαπασών την μουσική και την ταχύτητα διαταράσσουν την ηρεμία των πολιτών.
 Στην περιοχή υπάρχει σχολείο και οι μαθητές κινδυνεύουν από την τρελή οδήγηση τους.
 Το πρόβλημα αυτό υπάρχει πολύ καιρό, όλοι το γνωρίζουν και κανείς ως τώρα δεν έχει κάνει κάτι.
Ποια είναι τα συμφέροντα? Ποιοι τα παίρνουν για να το συντηρούν?
Όλοι γνωρίζουν ότι εκεί γίνεται το μεγαλύτερο εμπόριο ναρκωτικών. Όλοι έχουν δει πελάτες που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να "ψωνίσουν".

 Θα πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Ρομά που έχουν 40 χρόνια στην Θήβα, και ποτέ δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα. Μιλάμε για αυτούς που ήρθαν τα τελευταία χρόνια και υποβάθμισαν το Πυρί της Θήβας και ολόκληρη την πόλη.
Τα προβλήματα που υπάρχουν χρόνια τώρα με τους  Ρομά και που δεν λύνονται από πλευράς πολιτείας, βγάζουν τους πολίτες του Πυρίου Θηβών στο δρόμο.
Οι επαφές από πλευράς πολιτών με την αστυνομική διεύθυνση και την πολιτική εξουσία ναυάγησαν, και κανείς πια δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες του Πυρίου Θηβών από την εγκληματικότητα.
Για το λόγο αυτό αύριο Κυριακή 16/9/12 οι κάτοικοι του... Πυρίου Θηβών έχουν συνέλευση στις έντεκα το πρωί στο σχολείο, και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στην διασταύρωση (Σταματόπουλου) όπου θα "κλείσουν" συμβολικά.
Να είστε όλοι εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης