Πυραμίδα Θήβας -"Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Φίλες και Φίλοι, πολλές φορές μέσα από αυτό το blog έχουμε αναφερθεί στην σπουδαία κληρονομιά που έχει αυτός ο τόπος. Η Θήβα μας.
Πριν από λίγα χρόνια σε μια εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα, ακούστηκε στο ευρύτερο κοινό το θέμα της πυραμίδας της Θήβας.
Τα χρόνια πέρασαν και λίγοι πολίτες της πόλης κρατούσαν "αναμμένο το κεράκι" πότε με κάποιο άρθρο στα τοπικά μέσα, πότε με συζητήσεις.
Με την παρουσία των blog τα τελευταία χρόνια, το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση, και ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια.
Ο Καθηγητής κ.Σπυρόπουλος που ανακάλυψε την πυραμίδα πριν από περίπου 39 χρόνια, διατηρεί επαφές με ανθρώπους στην πόλη, και πέρυσι τον Νοέμβριο και εφόσον είδε ότι το ενδιαφέρον από τους πολίτες της Θήβας είναι αρκετά μεγάλο, μας παρότρυνε... να φτιάξουμε έναν σύλλογο για το σκοπό αυτό.
Πράγμα που έγινε. Ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" είναι πια γεγονός εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Σε ένα μήνα θα κάνουμε τις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, μιας και ακόμη υπάρχει το προσωρινό Δ/Σ και θα ξεκινήσει ο Σύλλογος να έχει δράση για τον σκοπό που δημιουργήθηκε. Την ανάδειξη της Αρχαίας κληρονομιάς της Θήβας.
Ο Σύλλογος θα ασχοληθεί με όλη την Ιστορία της Θήβας γενικότερα, μεθοδεύοντας σεμινάρια επιμόρφωσης, εκπαιδευτικές εκδρομές, εκθέσεις, και ότι είναι δυνατό και αναγκαίο για το τελικό αποτέλεσμα.
Από ότι γνωρίζω ο Σύλλογος αριθμεί περίπου εκατόν τριάντα μέλη, και ευελπιστούμε να αυξηθούν στο πενταπλάσιο και γιατί όχι στο δεκαπλάσιο!
Φυσικά υπάρχουν Άνθρωποι που θα ακούσουν πρώτη φορά για την πυραμίδα της Θήβας, και είναι λογικό. Αυτός είναι και ο σκοπός της ανάρτησης.
Σας παρουσιάζω κάποιους συνδέσμους με χρήσιμο υλικό για να πάρετε μια ιδέα...και ειδικά για εκείνους που θα τα ακούσουν πρώτη φορά.

Ευχαριστούμε το Δήμο Θηβαίων για την σπουδαία προσφορά του.


Πυραμίδα Θήβας facebook (Με ενδιαφέρον υλικό)


Μέλη του συλλόγου στην πρώτη συγκέντρωση για την δημιουργία του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Όσοι Φίλοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου, μπορούν να επικοινωνήσουν με το
thivanikolas@gmail.com αφήνοντας τηλ. και όνομα, και θα επικοινωνήσει μαζί τους συνεργάτης μας.

Ευχαριστώ!ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης