Eνοριακό Προσκύνημα στην Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου απο τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Του Νέου Θηβών.


To πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τη Θ.Λειτουργία είχαμε τη χαρά της παρουσίας στην Ενορία μας ενός πνευματικού ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα γράμματα και στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας.Πρόκειται για την Λογοτέχνιδα και συγγραφέα Παιδικών και όχι μόνο βιβλίων κ.Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη υπεύθυνη της Ραδιοφωνικής εκπομπής της ''Πειραικής Εκκλησίας'' ''Κουβεντούλες με την Γαλάτεια'' η οποία ευλαβείται τον Άγιο μας και για τρίτη φορά επισκέπτεται τον Ναό μας. Στο Πνευματικό μας Κέντρο μετά τον Κυριακάτικο καφέ είχαμε την ευκαιρία μιάς... ζωντανής εκπομπής με την φιλοξενουμένη μας. Την ίδια ημέρα στα πλαίσια της μεθεορτίου περιόδου της Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας μας πραγματοποιήσαμε απογευματινό Προσκύνημα στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου Θηβών όπου θαυμάσαμε το όμορφο Μοναστικό περιβάλλον όπως το διαμόρφωσε η αγάπη και η ευλάβεια των κατοίκων αλλά και η ανύστακτη φροντίδα της Γεροντίσσης Αρσενίας.
Αφού τελέσθηκε ο Εσπερινός στο κατανυκτικό Καθολικό ακολούθησε κέρασμα στο υπαίθριο αρχονταρίκι της Μονής όπου η φιλόξενη Γερόντισσα Αρσενία μας προσέφερε λόγους πνευματικής οικοδομής με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και στα γεγονότα της ευρέσεως των Θαυματουργών Εικόνων της Ζωοδόχου Πηγής, του Κυρίου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ αλλά και του Ναού που είναι κτίσμα του 11ου αιώνος.
Μετά την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου,των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος του Αρχαγγέλου αναχωρήσαμε για την Άσκρη (Παλαιοπαναγιά) όπου σε καφενείο του χωριού απολύσαμε τα αναψυκτικά και την απογευματινή δροσιά.www.inagiounikolaoutouneou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης