Σύσσωμοι οι πολίτες του Πυρίου Θηβών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνέλευσης για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των Ρομά

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πυρίου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, του Αντιδήμαρχου κ. Αντρέα  Χατζησταμάτη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ.
Γιώργο Ψυχογιό , του Προέδρου του εμπορικού συλλόγου κ. Στρατέλο και αρκετών δημοτικών συμβούλων, τα μέλη της επιτροπής Αγώνα παρουσίασαν επίσημα το ψήφισμα των πολιτών του Πυρίου Θηβών.
  Ο Δήμαρχος είπε στην ομιλία του στους πολίτες ότι παρακολουθεί το θέμα των Ρομά από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, και ένιωθε την αγωνία της τότε Δημοτικής Αρχής στο να βρεθούν λύσεις.
Υποσχέθηκε ότι μαζί με την επιτροπή Αγώνα και με κάθε Νόμιμο τρόπο θα δώσει λύση στο θέμα των Ρομά.
Χρειάζεται την συμπαράσταση των πολιτών σε κάθε βήμα του ώστε γρήγορα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Στην Συνέχεια συμφώνησαν ομόφωνα να περπατήσουν όλοι μαζί μέχρι τον κόμβο του Σταματόπουλου, (όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά) και να "κόψουν τον δρόμο" συμβολικά για δέκα λεπτά.
Διακριτική ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας και Τροχαίας του Α.Τ.Θηβών, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονταν μια κλούβα με Άντρες των ΜΑΤ για παν ενδεχόμενον... (προστασίας των πολιτών από τους Ρομά)

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Με το παρακάτω υπογεγραμμένο από εμάς, τους κατοίκους του Πυρίου αλλά και κατοίκους από διάφορες περιοχές της Θήβας, δηλώνουμε την αγανάκτηση και την εξάντληση της υπομονής μας γύρω από την ανοχή διενέργειας εγκληματικών πράξεων, που διαπράττονται καθημερινά από τσιγγάνους, οι οποίοι διαβιούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί (θέση Καζί).
Απευθυνόμενοι προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ιδιαίτερα προς τον κ. Εισαγγελέα Θηβών και την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, κάνουμε ύστατη έκκληση για την προστασία της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας και των περιουσιών μας.
Δεν μας είναι δυνατό πλέον να κυκλοφορούμε απροστάτευτοι εν μέσω εγκληματιών οι οποίοι λυμαίνονται με κάθε τρόπο την περιοχή.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση για επίλυση του ζητήματος δυναμικά θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Δεν επιθυμούμε να αυτοδικήσουμε και ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές και φορείς να μας προστατεύσουν.
Διανύουμε δύσκολες εποχές και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο αποτελεσματικά ενάντια στις κλοπές, τις ληστείες, τις φθορές ιδιοκτησίας, του εμπορίου ναρκωτικών και της υπόθαλψης των εγκληματιών, εάν οι εκκλήσεις μας δεν βρουν ανταπόκριση.
Δεν απειλούμε κανέναν αλλά έχουμε την αξίωση να εισακουσθούμε από τις προαναφερόμενες αρχές και να γίνει κατανοητή η ανάγκη άμεσης παρέμβασής τους.
Ως εκ τούτου αιτούμαστε εδώ και τώρα:

  • Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.
  • Απομάκρυνση του καταυλισμού από την περιοχή και σύλληψη των εγκληματιών.
  • Λήψη μέτρων ώστε να θωρακισθεί η τάξη και η δημόσια ασφάλεια.
Καλούμε τον κ. Εισαγγελέα Θηβών να θεωρήσει την παρούσα ως δημόσια ανακοίνωση αναφορικά με την τέλεση των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων από τους τσιγγάνους της περιοχής μας, οι οποίες, διώκονται αυτεπαγγέλτως και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα.

Είμαστε στην διάθεση των Δικαστικών αλλά και οποιονδήποτε άλλων κρατικών αρχών, ώστε να επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά η τελματωμένη κατάσταση της συνοικίας μας, με νόμιμους τρόπους.
Το κείμενο αποφασίστηκε και υπογράφηκε από τους κάτωθι κατοίκους του Πυρίου και της Θήβας, σήμερα την 16η Σεπτεμβρίου στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, με την εντολή να επιδοθεί στον κ. Εισαγγελέα, στον κ. Δήμαρχο, στον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, στους Βουλευτές του νομού, στον Αντιπεριφερειάρχη και να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.
Ορίζουμε ως επιτροπή Αγώνα της Συνέλευσης των κατοίκων του Πυρίου τους κάτωθι:
 ΘΗΒΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης