Ο Δήμος Θηβαίων «φόρεσε» τα γιορτινά του !
Με μια χαρούμενη εορταστική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μετέφερε και φέτος ο Δήμος Θηβαίων το πνεύμα των  Χριστουγέννων!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, η Γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», η Χορωδία της Εύξεινος Λέσχη Θηβών «ο Πόντος» και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, που ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.Την τιμητική τους είχαν και οι λιλιπούτειοι δημότες, που φέτος προσκλήθηκαν να στολίσουν το δέντρο με δικά τους στολίδια και ζωγραφιές!

Στην τελετή φωταγώγησης επίσημος προσκεκλημένος ήταν και ο Άγιος Βασίλης, που μοίρασε δώρα στα παιδιά,  ενώ ένα από τα Ξωτικά του, έβαψε με χρώματα και χριστουγεννιάτικες φιγούρες τα πρόσωπα των παιδιών.

Στο χώρο στήθηκε για τους δημότες και τους επισκέπτες και  ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά συλλόγων, ζαχαροπλαστείων και καταστημάτων της περιοχής.

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δέντρου, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου που μεταξύ άλλων είπε στον χαιρετισμό του :

«... Έχουμε όλοι απόλυτη ανάγκη από την αισιοδοξία και την ελπίδα, που μας προσφέρουν τα Χριστούγεννα, προκειμένου να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο για την επόμενη χρονιά και τα όσα αυτή θα φέρει.
Πιστεύω, ότι με αυτή την μικρή άλλα τόσο ζωντανή και ζεστή μικρή μας εκδήλωση, συμβάλλουμε ανάλογα με τις δυνάμεις μας, ως Δήμος, στην ενίσχυση του πνεύματος των Χριστουγέννων, μεταφέροντας το μήνυμα αυτό στον κάθε πολίτη του Δήμου.
Με τι σκέψεις αυτές σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2013»

Παράλληλα με την εκδήλωση , στην Κεντρική Πλατεία υπήρχε χώρος όπου συγκεντρώνονταν τρόφιμα και παιχνίδια  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.

Όσα τρόφιμα και παιχνίδια συγκεντρώθηκαν αλλά και όσα συγκεντρώνονται από τις προσφορές των πολιτών στα καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα διατεθούν σε οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.
Ευχαριστήριο μήνυμα 

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ευχαριστούν θερμά για τη συμμετοχή και την ευγενική χορηγία, στην εορταστική εκδήλωση για την Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 14 Δεκεμβρίου 2011:

Τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας.
Το Super Market «ΑΒ Βασιλόπουλος» 
Το Super Market «My Market» 
Το εργαστήρι «Ανδρέας Μπουσιός» 
Το Super Market «Σταμάτης» 
Το Σύλλογο Γυναικών «Ισμήνη» 
Το Γυναικείο Συνεταιρισμό «Το Μοσχοκάρφι»
Τις γυναίκες του ΚΑΠΗ Θήβας 
Τις γυναίκες της Χορωδίας του Συλλόγου «ΛΑΪΟΣ» 
Την κα. Ευαγγελία Φιλιππή 
Τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
Την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου
Τη Γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ»
Τη Χορωδία της Εύξεινος Λέσχη Θηβών « ο Πόντος»


Ευχαριστούν επίσης για τη συμβολή τους τις ημέρες των εορτών :

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Εμπορικό Σύλλογο για την ενίσχυση στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις. 
Το κατάστημα «Ράδιο Τόλης» για την ευγενική παραχώρηση ηχητικών εγκαταστάσεων, που ντύνουν με μουσική τις ημέρες των εορτών.
Το Τμήμα των Συνεργείων του Δήμου και όλους τους υπαλλήλους που εργάστηκαν για τον στολισμό του Δήμου και για τη διοργάνωση της εκδήλωσης Φωταγώγησης 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης