"ΑΦΙΕΡΩΜΑ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ "Μαγική βραδιά ήταν για τους τυχερούς που επέλεξαν να βρίσκονται στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το μουσικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 .

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας , το Λύκειο Ελληνίδων , ο σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου»  , οι Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής και ο σύλλογος φωτογραφίας και καλλιτεχνικής έκφρασης «Ελλείτροχος»  ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ.
Πέρα από τον σημαντικό σκοπό , όλη η εκδήλωση ήταν υψηλού επιπέδου αποδεικνύοντας  ότι όταν το μεράκι και η αγάπη για την Τέχνη συνδυαστούν με την προσφορά να βελτιωθεί η καθημερινότητα  των συμπολιτών μας,  μπορούν να γίνουν υπέροχα πράγματα από τα δικά μας παιδιά.
Οι συντελεστές της εκδήλωσης ανταμείφθηκαν από το θερμό και παρατεταμένο  χειροκρότημα  των θεατών που με την μουσική και το τραγούδι τους μας ταξίδεψαν στις πεζούλες της Σύρου , τις γειτονιές του Πειραιά , και τα στενά της Κοκκινιάς.  
Ο Θωμάς Παναγόπουλος και ο Παναγιώτης Ρωμανάς στο μπουζούκι ,
η  Ελένη Λαζάρου μπαγλαμά – τραγούδι ο Χρίστος Γαλιτόπουλος  Κιθάρα – τραγούδι,  ο Βαγγέλης Γρυπάρης  και ο Σωτήρης Παπαναστασίου στο τραγούδι
μας απογείωσαν την διάθεση και το κέφι.
Νωρίτερα   η χορωδία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας με την συνοδεία της Ελένης Ξυνού – Κοβάνη στο ακορντεόν και του Αγησίλαου Πανουσάκη στο τουμπερλέκι  με τις παιδικές φωνούλες τους και την ολιγόλεπτη  προβολή βίντεο μας έβαλαν στο κλίμα του αφιερώματος στον Μάρκο .
Ενθουσίασαν  και ξεσήκωσαν το κοινό με τις χορευτικές τους φιγούρες οι χορευτές  Νίκος Βουνάτσος , Ηλίας Σκυριανός , Δημήτρης Γαστουνιώτης  και Χριστόφορος Κάλλης . Ιδιαίτερες η πληροφορίες για την εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου από τον συγγραφέα  Ηλία Βολιώτη –Καπετανάκη και πολύ σημαντική η αφήγηση κειμένων για την ζωή του Μάρκου από τον Αντώνη Φωτιάδη που κάλυψαν την ζωή  και τη δράση του μεγάλου συνθέτη , στιχουργού και τραγουδιστή που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του.
Την εκδήλωση έκλεισε η Αθηνά Ράικου - Πρεβεζάνου  που ευχαρίστησε τους 5 συλλόγους για την συμβολή και την συμπαράσταση τους στην ανέγερση του κέντρου διημέρευσης ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης