Ένωση μικρασιατών Θήβας: "Αναβίωση εθίμου Βάρβαρα"Με την παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε  για 8η χρονιά η αναβίωση του Μικρασιατικού εθίμου "ΒΑΡΒΑΡΑ" προς τιμή της Αγ. Βαρβάρας την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου (παραμονή ). Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για την πλατεία του Συνοικισμού αλλά ουσιαστικά η Μικρασιατική Γωνιά της Αθηνάς Παπαγεωργίου έγινε πολύ μεγάλη και χώρεσε όλους τους φίλους και τα μέλη. Για όλους όσους πέρασαν και παραβρέθηκαν προσφέρθηκαν  τα βάρβαρα που ετοιμάστηκαν από νωρίς το απόγευμα από τα μέλη του Δ.Σ.  αλλά και τα γλυκά και τους λουκουμάδες που ετοίμασαν οι γυναίκες της Ένωσης  με την ευχή να έχουμε ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ στην στράτα μας και στο μέλλον της πόλης και της πατρίδας μας.


Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του νέου και δυναμικού Δ.Σ. σε όλους όσους συμμετείχαν . Ιδιαίτερα στις κυρίες που παρασκεύασαν τον γλυκό χυλό που ευχαρίστησε όλους που το γεύτηκαν : Μαρία Μίχα , Μαρία Βαλμά – Δελαβέκουρα , Μαρία Καρβελά , Ηρώ Καστανιά , Βαγγελίτσα Παναγιωταρά , Νίκη Μπαμπούκου.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Χατζησταμάτη και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Ο.Θ. Δημήτρη Κουτσοδήμο για την σημαντική βοήθεια τους .

Ευχαριστούμε το οινοποιείο Αθανασίου Ζαχαρία για την προσφορά του σε τσίπουρο και το οινοποιείο του Μενέλαου Καραμαγκώλη για την προσφορά του σε κρασί. Ευχαριστούμε την Ελευθερία & Κώστα Κόλλια για τους υπέροχους λουκουμάδες και τις κυρίες που προσέφεραν γλυκά : Ντίνα Σάλτα , Σοφία Διακοπούλου, Χρυσάνθη Στρατέλου, Ευαγγελία Σκυριανού, Μέλπω Δάβαρη, Θάλεια Μπουσιού, Βούλα Ανδριανού, Γιαννούλα Αραπίκου, Αγνή Δεληκωνσταντίνου, Βαρβάρα Παναγιωτίδου, Φωτεινή Τσεσμελή, Βούλα Βουγιούκα, Μαρία Παναγιωταρά .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης