Η Ημερίδα για την "ΖΕΙΑ" που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/4/13 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα "Αλέξανδρος Κοφίνης" η Ημερίδα με τίτλο: «Το Σήμερα και πως μπορούμε να γνωρίζουμε όλα για την "ΖΕΙΑ"» που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".

Ομιλητής ήταν ο γνωστός Ερευνητής- Διατροφολόγος κ.Μιχάλης Γρηγορίου, που έφερε το θέμα της "ΖΕΙΑΣ" στην Ελλάδα.

Η Ημερίδα για τη "ΖΕΙΑ", είναι η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων ομιλιών του Νεοσύστατου Συλλόγου, και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της ημερίδας και εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου κ.Νίκος Χατζηδούρος, με την Ημερήσια Διάταξη.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και τον κ.Γρηγορίου για την παρουσία τους.

Ο κ.Γρηγορίου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Η δουλειά μας με τη "ΖΕΙΑ" ξεκινάει από ανάγκη υγείας, και επιβίωσης. Είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας στην Οικογένειά μας. Δεν μπήκαμε στο θέμα ερευνητικά απλώς, ότι ψάχνουμε και συλλέγουμε στοιχεία μιας ονομασίας ενός δημητριακού. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Είναι πολύ σκοτεινό το θέμα, με αυτό το δημητριακό στην Ελλάδα».

Σε μια ομιλία "χείμαρρο" και σε συνδυασμό λόγου και εικόνων, αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους και απέδειξε πόσο καλά γνωρίζει το θέμα αυτού του σπουδαίου δημητριακού, που αν σήμερα το καλλιεργήσουμε με την υποστήριξη που του αξίζει, η Ζωή και η Υγεία μας θα γίνει πολύ καλύτερη.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους οι οποίες απαντήθηκαν από τον κ.Γρηγορίου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας με ευχαριστήρια και προαναγγέλλοντας την επόμενη Ημερίδα με ομιλητή τον Συγγραφέα - Ερευνητή κ.Γιώργο Λεκάκη, που έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Συλλόγου και θα μιλήσει για την κλοπή των αρχαίων που υπέστη η πατρίδα μας από τους Γερμανούς, τη διάρκεια της κατοχής.

Ευχαριστούμε τα μέλη: Νίκος Τούτουζας (Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Τσαραμπάρης (Γραμματέας), Βασίλης Μέξης (cash.manager), Βαγγέλης Γιαννίκας (μέλος), Πέτρος Δελής (ειδικός συνεργάτης-εξειδικευμένα θέματα), Σπύρος Ζησιμάτος (μέλος) Δημήτρης Σοβατζής (μέλος)  Κατερίνα Αντριανού (μέλος), Βάσω Χατζή (μέλος) Χριστίνα Μελισσάρη (μέλος),

Ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" ευχαριστεί: τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη, τους Συλλόγους "Φίλοι του βιβλίου", Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας, τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου Θήβας, όλους τους παρευρισκόμενους μέλη και φίλους του Συλλόγου, τους κ.Χρήστο Μακρυπούλια (Photo Express) & Απόστολο Παναγιωτόπουλο (RADIO TOLIS), τους εργαζόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο, και τέλος τον Συνδιοργανωτή Δήμο Θηβαίων, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας "Αλέξανδρος Κοφίνης" στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.


Ευχαριστούμε τα blog: "ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ","THIVA-HELLAS", "THIVA POST", τις εφημερίδες: "Βοιωτική Ώρα" & "Σκυτάλη"

"Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης