ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΗΒΩΝ 
Δευτέρα 20 Μα'ι'ου 2013
Με την εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό τών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στήν Ενορία τού Προσφυγικού Συνοικισμού της Θήβας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τής Εορτής τών Αγίων μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , χοροστατούντος τού Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεώργιου , με την συμμετοχή πολλών Ιερέων .
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση τής  Ιερής  Εικόνας τών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , και τής Ιερής Εικόνας τής Παναγίας τής
 Γοργο'υ'πηκόου
  ( η οποία δωρήθηκε από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου τού Αγίου
 Ορους , και παραλήφθηκε με Τιμές μία ημέρα πριν ) , με την 
συνοδεία Στρατιωτικού
 Αγήματος τού   ΚΕΠΒΘηβών και παιδιών τής Ενωσης Μικρασιατών Θήβας . 
Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους την Μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου
 και Ελένης , 
καί την Παναγία την Γοργο'υ'πήκοο : ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού 
Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου , ο Αντιπεριφερειάρχης 
κ. Γιώργος Μουλκιώτης , ο Διοικητής τού ΚΕΠΒΘηβών Ταξίαρχος
 κ. Σπύρος Λυμπερίου , ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος , 
ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , οί Δημοτικού Σύμβουλοι
 κ.κ. Κώστας Βενιζέλος , Δημήτρης Κουντούπης , Σταμάτης Χαλβατζής , 
Τοπικοί Σύμβουλοι , καί ο Αντιπρόεδρος τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 κ. Θεόδωρος Ρουπάκας .

Χριστός Ανέστη , Χρόνια Καλά , καί Ευλογημένα από τήν Παναγία
 τήν Γοργο'υ'πήκοο , καί τούς Αγίους Κωνσταντίνο καί Ελένη .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης