Βοθρολύμματα και πάσης φύσεως «υλικά» και ευωδιές εισρέουν στο ρέμα Νεοχωρακίου, θηβων


Βοθρολύμματα και πάσης φύσεως «υλικά» και ευωδιές εισρέουν στο ρέμα Νεοχωρακίου, θηβων το οποίο ρέμα καταλήγει στον Ασωπό, ενώ όλα αυτά διέρχονται και δίπλα ακριβώς από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, εγκυμονώντας κινδύνους όχι μόνο για την υγεία των παιδιών αλλά και των κατοίκων.
Το θέμα γνωστό από το 2006, όταν οι κάτοικοι είχαν συγκεντρώσει αριθμό υπογραφών, προσφεύγοντας στον Εισαγγελέα και την Νομαρχία…
Η αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχίας είχε προβεί τότε στο τεστ χρωματισμού, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν προδώσει μερικούς από τους υπαίτιους, χωρίς ωστόσο να λυθεί το πρόβλημα, αφού μετά από ελάχιστες ημέρες το «φαινόμενο» επαναλήφθηκε και συνεχίζει μέχρι σήμερα.
«Εδώ είναι χαβούζα! Ποντίκια, φίδια και περιττώματα υπάρχουν παντού» καταγγέλλει κάτοικος του χωριού, που δικαίως χαρακτηρίζει το πρόβλημα «μπαλάκι που πετιέται από την μεγάλη περιοχή στην εξέδρα»!
Πραγματικά, η λύση δεν ανήκει στον Δήμο, την Νομαρχία μόνο, παρά συνολικών φορέων, καθώς η κάλυψη του ρέματος απορρέει από άλλες διατάξεις!
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το έργο έχει ενταχθεί στην ΣΑΤΑ, πλην όμως υπάρχουν καθυστερήσεις, που ουδόλως ανήκουν στον Δήμο Θηβαίων, ο οποίος ζητά την επίσπευση της λύσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης