Οι Γυναίκες γιόρτασαν την Ημέρα τους, στην Θήβα!Μ. Θαλασσινού: «Αλληλεγγύη, γυναίκες! Η μια για την άλλη και όλες μαζί για τους συνανθρώπους μας»

Με σύνθημα «Αλληλεγγύη! Η μια για την άλλη και όλες μαζί για τους συνανθρώπους μας» οι γυναίκες του ΙΣΜΗΝΗ γιόρτασαν την Ημέρα της Γυναίκας και ξεφάντωσαν στο κέντρο ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, κάνοντας όλη την βραδιά μια παρέα.

Εκατοντάδες γυναίκες από την επικράτεια της Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα τους εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής λεηλασίας, που έχουν υποστεί εδώ και πολλά χρόνια..

«Γιατί η κρίση είναι γένους θηλυκού, αφού τα μέτρα πλήττουν στο μεγαλύτερο ποσοστό γυναίκες και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Απαιτείται στήριξη μεταξύ μας, για να μπορέσουμε όλες μαζί να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που μας έχουν ανάγκη» τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Θαλασσινού, δίνοντας το έναυσμα ενός ακόμη σκληρότερου αγώνα για τις πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται…

Την στήριξη των γυναικών, που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους μέσα και έξω από την οικογένεια, για τους συνανθρώπους τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, καταδικάζοντας τα σοβαρά κρούσματα βίας των γυναικών, που δυστυχώς ανεβάζουν λυπηρά τα ποσοστά και στην χώρα μας…

Οι γυναίκες, όλες μαζί, συντροφιά και με ελάχιστους επώνυμους και ανώνυμους άντρες, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ε. Μπασιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κοκοντίνης, ο Αντιδήμαρχος Α. Χατζησταμάτης και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Κατσέλη, ξέφυγαν αρκετά από την καθημερινότητα, συμμετέχοντας με ζωντάνια και κέφι παρέα με την ορχήστρα και την όμορφη μουσική να δίνει το ρυθμό, ξεφάντωμα που συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις!
ΤΑ VIDEO ΕΔΩ http://youtu.be/ghi9KeZ2D3E http://youtu.be/_zqkvAUwjeM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης