Δελτίο Τύπου Σχετικά με το Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας


Κώστας Μπακογιάννης


Καρπενήσι, 12 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου
Σχετικά με το Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει
την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το οποίο, μεταξύ των άλλων, καταργείται ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
Με την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και της ομάδας συνεργατών από τη Βοιωτία, στο γραφείο του Υπουργού, έγινε δεκτό σε πρώτη φάση το αίτημα των Αγροτών και μετατέθηκε ο  χρόνος κατάργησης του Οργανισμού για την 30η Σεπτεμβρίου 2014, ώστε να έχει ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η καλλιεργητική περίοδος. Στη συνέχεια, βελτιώθηκε και αναδιατυπώθηκε σημαντικά η διάταξη του νόμου σε σχέση με το αρχικό κείμενο. Συγκεκριμένα:
1. Δόθηκε η δυνατότητα στην Περιφέρεια να αποφασίζει τον τρόπο διαχείρισης του αντικειμένου που της μεταφέρει το κράτος, χωρίς η διαχείριση των νερών της Κωπαΐδας να δεσμεύεται, όπως προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο, από του δημόσιους υπαλλήλους των ήδη υποστελεχωμένων  υπηρεσιών της Περιφέρειας. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για σύγχρονες πρακτικές, συμπράξεις, επενδύσεις και προγράμματα που θα περιγράφονται επισταμένως στο Πρόγραμμά μας.
2. Ο κινητός εξοπλισμός του Οργανισμού μεταφέρεται στην κυριότητα της Περιφέρειας.
3. Καταργήθηκε η πρόβλεψη υποχρέωσης πληρωμής του 50% του μισθώματος των ακινήτων στο Δημόσιο (νόμος 4223/13).
4. Για το θέμα του προσωπικού, λάβαμε τη διαβεβαίωση πως, εκτός από τα 4 άτομα που μετατάσσονται αυτόματα, οι υπόλοιποι θα διατεθούν στην Περιφέρεια στο πλαίσιο της διαδικασίας της διαθεσιμότητας (εντός μηνός από την κατάργηση του Οργανισμού).
Παραμένει όμως, το αγκάθι των υποχρεώσεων του Οργανισμού στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και των χρεών των αγροτών σε αυτόν, τα οποία μεταφέρονται στην Περιφέρεια. Παρά τις προσπάθειές μας, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δε δέχθηκε να συζητήσει περαιτέρω την πρότασή μας. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί μεταφέρει στη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας μεγάλο πρόβλημα, οικονομικό αλλά και πολιτικό. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αλλάξουμε και τον όρο αυτό μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Αν όμως ψηφιστεί όπως έχει διατυπωθεί σήμερα, και δεν καταφέρουμε να το αλλάξουμε στην πορεία, θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα τα οποία θα διαχειριστούμε και θα εξετάσουμε, εφόσον μας ανατεθεί η διοίκηση της Περιφέρειας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των αγροτών και της περιοχής. Δεσμευόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα της Περιφέρειας, ακόμα και την άρνησή της να αναλάβει τα βάρη αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης