Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη


Το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Τον κ. Μπακογιάννη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Περγαντάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Τόνισε δε τις ιδιαιτερότητες των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και τις μεγάλες ανάγκες που εντοπίζονται τόσο στα κεντρικά νοσοκομεία όσο και στα αγροτικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για την αδυναμία στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων αλλά και των νοσοκομείων από ειδικευόμενους γιατρούς, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του νομικού πλαισίου που αφορά στην παροχή κινήτρων στους υπηρετώντες αγροτικούς και ειδικευόμενους γιατρούς.
Ακόμη, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε αναλυτικά όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα με στοιχεία που του παρείχαν οι αρμόδιες κατά τόπου υπηρεσίες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Υπουργό να δεσμεύετε να απαντήσει γραπτώς στα θέματα που θίχτηκαν από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να επιλυθούν τα μείζονα αυτά ζητήματα που σχετίζονται με τον κρίσιμο τομέα της υγείας σε μία τόσο διευρυμένη και γεωγραφικά ετερόκλιτη περιοχή.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο, προέβη στην εξής δήλωση: «Το δικαίωμα στην περίθαλψη είναι αναφαίρετο και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε με κάθε μέσο και προς κάθε κατεύθυνση, ασυμβίβαστα και αδιαπραγμάτευτα. Οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Η στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας αποτελούν για εμάς θέματα υψίστης σημασίας, τα οποία ως Περιφερειακή Αρχή οφείλουμε να τα καταγράφουμε και να τα επισημαίνουμε στους αρμόδιους. Το γεγονός ότι το εν λόγω ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, δε σημαίνει ότι δε μας αφορά όλους και ότι εμείς από την πλευρά μας θα πάψουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης