Η απίστευτη περιπέτεια της μάνας που έπεσε χθες στα πόδια του Κουρουμπλή, σπαράζοντας

Η Αντιγόνη Γάτου είναι η γυναίκα που χθες συγκίνησε το πανελλήνιο, με το σπαραγμό της στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μια μάνα που από τον περασμένο Οκτώβριο ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.

Ολα ξεκίνησαν όταν η μόλις εννιά μηνών, τότε, Ραφαέλα, κόρη της Αντιγόνης Γάτου, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο. Η μικρή μεταφέρθηκε και νοσηλεύτικε αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική Τρικάλων, στη συνέχεια στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (όπου υποβλήθηκε σε κρανιεκτομή) και τέλος στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στις 11 Μαρτίου η μικρή Ραφαέλα μεταφέρεται στην απαγορευμένη ζώνη της ΜΕΘ ενηλίκων, από όπου κατάφερε να φύγει για να επιστρέψει στη ΜΕΘ Παίδων πρόσφατα και μετά από παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ωστόσο, κανείς από τους αρμόδιους του Ιπποκρατείου δεν υπέγραφε για τη μεταφορά της μικρής Ραφαέλας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, το οποίο είχε βρεθεί ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλου.  Τελικά και αυτό το θέμα λύθηκε με τη βοήθεια του υπουργού Υγείας  και του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη οι οποίοι έστειλαν στρατιωτικό γιατρό για την υπογραφή του εν λόγω εγγράφου.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να σηκωθεί αμέσως και αεροπλάνο για εταφερθεί το παιδί στο εξωτερικό (κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη εφικτό). Το τραγικό της υπόθεσης, ωστόσο, όπως σημειώνει το protothema.gr, δεν εξαντλείται εδώ. Η μητέρα, μεταβαίνει με το χαρτί της έγκρισης στον ΕΟΠΥ της Θεσσαλονίκης, το έγγραφο αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της Καρδίτσας, από εκεί στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο στην Αθήνα και κάπου στην διαδρομή... ξεχνιέται σε μια τσάντα! Έτσι, η γυναίκα, αναγκάζεται να βγει ξανά στα ΜΜΕ, ώστε να επέμβει ξανά ο Κουρουμπλής και να δοθεί η πολυπόθητη τελική έγκριση για την μεταφορά της μικρής Ραφαέλας σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία.
http://permisospress.blogspot.gr/2015/06/blog-post_51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης