Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Θανάση Καραπέτσα στη ΘήβαΣτην αίθουσα του Σ.Φ.Ε. στη Θήβα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και εκπαιδευτικού κ. Θανάση Καραπέτσα με τίτλο “Ο Διχασμός του '18- Τα Λαμιακά και τα Θηβαϊκά”, τα οποία αποτελούν μέρος του Διχασμού που δοκίμασε αντοχές, χώρισε ανθρώπους και έσπειρε εχθρότητα στην κοινωνία μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα για τη νέα του συγγραφική δημιουργία, μέσα από την οποία αναδεικνύεται ένα ξεχωριστό και ίσως άγνωστο σε πολλούς κομμάτι της ελληνικής μας ιστορίας, με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή και όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές”.

Για το βιβλίο μίλησαν ο π. Σπυρίδωνας Βασιλάκος, εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά και συγγραφέας, η κα Χριστίνα Κολοβού, Διδάκτωρ Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Σχολική Σύμβουλος, ο κ. Κων/νος Νιχωρίτης, Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  ο κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε. και ο Συγγραφέας κ. Καραπέτσας.

Παραβρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Κίτσος Σπ. και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Χαρέμης Κ. και Κουτσοδήμος Δ.

Την παρουσίαση διοργάνωσαν οι εκδόσεις “Μπατσιούλας” και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Θήβας “Ο Επαμεινώνδας” και συντόνισε ο κ. Τρικαλίτης Νίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης