Γιώργος Μουλκιώτης... ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΕΡΑ ΚΟΛΑΦΟΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Μαζι με τα επετειακά μηνύματα των διάφορων φορέων, περι ενδιαφέροντος για την σημερινή ημέρα Περιβάλλοντος, παρατηρούμε, ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για το συνεχιζόμενο έγκλημα του Ασωπού ποταμού, στην πολύπαθη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.


Η ρύπανση συνεχίζεται αμείωτη. Οι ρυπαντές «σφυρίζουν αδιάφορα», ειδικά μετα τις 22-1-2015, με την ισχύ της περίφημης «προεκλογικής» ΚΥΑ 100079 [ΦΕΚ 135Β/22-1-2015], η οποία πρώτιστα δυσχεραίνει τους ελέγχους και συνακόλουθα, προκαλεί ασάφειες και σύγχυση για το χωρικό εύρος της, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.
Καμία μέριμνα, μετά την έκδοση της υπ΄ αριθ. 976/2015 Απόφασης του ΣτΕ (τμήμα Ε), που επισημαίνει την παράλειψη της Διοίκησης, να αναλάβει δράση για την προστασία του Ασωπού και αναπέμπει το αίτημα του πρώην Δήμου Οινοφύτων (νυν Τανάγρας) σε αυτήν, για την λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Το ΥΠΕΚΑ και η Περιφέρεια, έχουν νόμιμη υποχρέωση, εύρεσης του ή των ρυπαντών, αφου είναι γνωστή η περιοχή της ρύπανσης, με δεδομένα τα πρόσφατα έντονα ανησυχητικά ευρήματα της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς και παράλληλα, άς προχωρήσουν, σε σχεδιασμό για περιβαλλοντική αποκατάσταση και χωροθέτηση της περιοχής και βέβαια, άμεση υλοποίηση των σχεδίων τους. Όχι σαν το πολλάκις εξαγγελθέν Γραφείο Περιβάλλοντος Οινοφύτων, το οποίο, βρίσκεται ακόμα «στα χαρτιά».

Όμως το πρώτιστο, είναι η ρύπανση και οι ρυπαντές.
Δεν υπάρχει άλλοθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης