Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας στο Π.Α.Μ.Ε Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

την 1 Ιούνη του 2015 η γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ένα απαράδεκτο αντισυναδελφικό και διασπαστικό δελτίο τύπου όπου κατηγορεί με αβάσιμους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας, γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα τους να τους παραχωρηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων για παραταξιακή σύσκεψη .

Είναι πάγια τακτική της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ αφενός μεν για την διαφύλαξη του θεσμού που εκπροσωπεί αφετέρου δε για την προάσπιση  της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος  να μην εμπλέκεται σε χαμηλού επιπέδου αντεγκλήσεων που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά φτηνές μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την συνοχή του εργατικού κινήματος.

Για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο αναφέρουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ του  Εργατικού μας Κέντρου ,την οποία γνωρίζει ο γραμματέας του ΠΑΜΕ Θήβας σαν μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Θ, η αίθουσα δεν παραχωρείται για κομματικές και παραταξιακές συγκεντρώσεις παρά μόνο για εργασίες που έχουν σχέση με την λειτουργία του Ε.Κ.Θ και των σωματείων που υπάγονται στην δύναμη του.

Αξίζει να διευκρινιστεί πως η έγγραφη αίτηση που δεν εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ δεν έγινε από κανένα σωματείο της δύναμης μας ούτε καν από την παράταξη της ΔΑΣ που συμμετέχει στο Δ.Σ του Ε.Κ.Θ παρά έγινε από την γραμματεία του ΠΑΜΕ Θήβας που σημειωτέον διαθέτει και δικό του γραφείο στην Θήβα .

Τέλος επισημαίνουμε ότι η αίθουσα και οι εγκαταστάσεις του Εργατικού κέντρου δεν είναι τσιφλίκι κανενός –όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ- και ούτε πρόκειται να γίνει, παρά λειτουργούν με κανόνες που προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι προκειμένου να διαφυλάξουμε τον θεσμό που εκπροσωπούμε .

Αν σε κάποιους αυτό είτε  δεν τους αρέσει είτε δεν τους βολεύει ,τότε είναι πρόβλημα τους και οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την στάση τους .

 Η σημερινή διοίκηση που εκπροσωπεί τον θεσμό του ΕΚΘ  οφείλει και έχει υποχρέωση να τηρεί τους κανόνες και τις συλλογικές αποφάσεις  και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ‘’χρωματίσει’ ’την συνδικαλιστική λειτουργία γεγονός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων όπως αυτό διαπιστώνεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO
http://permisospress.blogspot.gr/2015/06/blog-post_90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης