Συνεχίζει τη λειτουργία η παράνομη δημοτική παιδική χαρά του Δήμου Θηβαίων

. by thivapress-news
Συνεχίζει τη λειτουργία η παράνομη δημοτική παιδική χαρά του Δήμου Θηβαίων παρά την εγκύκλιο

του Υπ. Εσωτερικών 17449/30-4-2014 και παρά την ευαισθησία του δημάρχου Σπύρου Νικολάου, που με έγγραφο, στις 15-5-2014 δηλαδή 15 μέρες μετά την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών και με αρ. πρωτοκόλλου 14655 προς το αστυνομικό τμήμα Θηβών και το αστυνομικό τμήμα Βαγίων ζητά την διενέργεια εκτάκτων ελέγχων σε παιδότοπους, δηλαδή σε εφαρμογή του ανωτέρου εγγράφου που έχουμε επισημάνει και αντίγραφο το οποίο επισυνάπτει διευκρινίζοντας ότι μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στους σχετικούς ελέγχους στους παιδότοπους του Καλλικρατικού δήμου Θήβας προκειμένου να διαπιστωθεί η παράνομη λειτουργία τους εντός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και στην περίπτωση που από τον έλεγχο διαπιστωθούν παραβάσεις να μας ενημερώσετε άμεσα προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις της αρμοδιότητας μας (εντολή σφράγισης).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το αστυνομικό τμήμα Θηβών το επίμαχο διάστημα έλεγξε και διεπίστωσε παραβάσεις σε 5 καταστήματα που είχαν παράνομες, βάση του νόμου, παιδικές χαρές, όμως υποχρέωση των αστυνομικών ήταν να βεβαιώσουν και παραβάσεις για τις παράνομες παιδικές χαρές – παιδότοπους που κατέχει ο δήμος Θηβαίων, δηλαδή παιδική δημοτική χαρά του ΠΟΥΡΟΥ στο δημοτικό διαμέρισμα Μουρικίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατανακίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Μελισσοχωρίου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πλημμελώς έγινε ο έλεγχος από το αστυνομικό τμήμα και αυτό ενισχύει την άποψη μας ότι μετά από δύο μήνες 8-7-14 και με αρ. πρωτοκόλλου 20887 με τίτλο «Ορθή Επανάληψη» προς το αστυνομικό τμήμα Θήβα και το αστυνομικό τμήμα Βαγίων και με θέμα «διενέργεια εκτάκτων ελέγχων σε παιδότοπους» σχετικά με το υπ. αρ. 1016/43/309-α/4-6-2014 Α.Τ ΘΗΒΑΣ, ο δήμαρχος Θηβαίων υποδεικνύει ότι έγιναν καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο για τη λειτουργία και άλλων παιδότοπων πέρα των ελεγχθέντων. Παρακαλούμε να συνεχίσετε τους σχετικούς ελέγχος στην περιοχή ευθύνης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων. Δηλαδή τι σας λέει, ότι δεν κάνατε σωστά την δουλειά σας, πόσες μηνύσει έχετε υποβάλει κατά του Δήμου Θηβαίων και του υπεύθυνου των παιδικών χαρών που υπόκεινται στην αρμοδιότητα τους; Δεν μπορείτε να επισκέπτεστε μόνο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε αντίθεση με τις δημοτικές που είναι παράνομες να μην εφαρμόζετε τον νόμο. Συνέπεια όλων αυτών είναι η απασχόληση ενός ολόκληρου μηχανισμού και αφού διαπιστώθηκαν οι έξι αυτές παραβάσεις στους ιδιώτες και αποστάλθηκαν οι παραβάσεις στην αρμόδια αρχή του δήμου ώστε να εφαρμόσει τα δέοντα, συνεδρίασε η ποιότητα ζωής και κατόπιν το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, στο οποίο ο δήμαρχος ως Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του λέγοντας πως δεν έχει εμπλακεί με τους ελέγχους αυτούς κάτι που αυτοδιαψεύδεται από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταμάτη Χαλβατζή, λέγοντας ότι κάποιοι προβοκάρουν το δήμαρχο. Στη συνέχεια ο δήμαρχος πρότεινε να μην επιβληθούν οι κυρώσεις ούτε τα πρόστιμα τα οποία προέβλεπε ο νόμος, δηλαδή πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι οι ιδιώτες αφού κινητοποίησε την αστυνομία, αφού συνεδρίασε η ποιότητα ζωής, ήρθε ως Καίσαρας να δώσει άφεση αμαρτιών για τα αδικήματα που είχαν διαπραχτεί. Στη συνέχεια όμως με εντολή του αρμόδιου του δήμου Θηβαίων έστειλαν πρόσφατα τον δημοτικό αστυνομικό να βεβαιώσει εάν λειτουργεί παράνομα η παιδική χαρά στο άλσος Μοσχοποδίου, την επόμενη ημέρα είχαμε το θλιβερό περιστατικό της απώλειας του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και προέδρου του ΕΟΒΕ Χρήστου Χαρατζή και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο περιέργως η αστυνομία βρισκόταν στην επιχείρηση κατά δήλωση του κυρίου Τασούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θήβα έψαχναν να βρουν τον πλαστικό δράκο που λειτουργούσε στην επιχείρηση κατά δήλωση τους.
Εύλογα τίθενται τα ερωτηματικά προς την Αστυνομική διεύθυνση, από πού πήραν εντολή; Μόνο για τη συγκεκριμένη επιχείρηση; Στη παιδική χαρά του ΠΟΥΡΟΥ ιδιοκτησίας του Δήμου Θηβαίων που λειτουργεί από το 30-4-14 μετά την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών ως και σήμερα πόσες μηνύσεις έχουν κατατεθεί κατά της δημοτικής αρχής και αν μια επιχείρηση από το 14 ως και σήμερα δεν συμμορφώνεται δεν πρέπει να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία; Μετά το θλιβερό περιστατικό που συνέβη στον άτυχο επιχειρηματία έχουν αναλογιστεί αν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στους εαυτούς τους; Ποιοι είναι αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες; Ο δήμαρχος πρέπει να εκδώσει δελτίο Τύπου και να ενημερώσει τους πολίτες. Τι θα κάνει η αστυνομική διεύθυνση ώστε να αποδείξει πως όλοι οι πολίτες και οι παρανομούντες δήμαρχοι που επιμένουν να λειτουργούν παράνομα τις παιδικές χαρές εάν γίνει ένα ατύχημα, ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εδώ και τώρα θα ξηλωθούν όλες οι παράνομες δημοτικές παιδικές χαρές και πρώτη από όλες η δημοτική παιδική χαρά στον ΠΟΥΡΟ. Στην φωτογραφία που τραβήξαμε πρόσφατα φαίνεται να παίζουν παιδάκια 2 και 3 ετών ως εδώ, φτάνει πια η ατιμωρησία των δημοτικών αρχόντων προς όφελος κάποιον πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης