Πινδάρεια- Παζάρι στη Θήβα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων

σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι

στα μέσα του Αυγούστου!

Η εμποροπανήγυρη!

Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού Επαμεινώνδα και του ποιητή Πίνδαρου, κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) διεξάγεται Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου 2012.

Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης – υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που κατασκευάζει ο Δήμος στην κεντρική οδό της πόλης, στην Πινδάρου και χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές!

Το έθιμο της γουρουνοπούλας!



Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την εμποροπανήγυρη και έχει ριζώσει σ’ αυτόν τον τόπο είναι και η σουβλιστή Γουρουνοπούλα! Οι σούβλες σε εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το Δήμο Θηβαίων «παίρνουν φωτιά» από το πρωί μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων

σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι

στα μέσα του Αυγούστου!

Πινδάρεια!



Παράλληλα πραγματοποιείται και η έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ» που περιλαμβάνουν καθημερινά παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, θέατρο, τραγούδι και εικαστικά δρώμενα, κυρίως στην κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών και στο υπαίθριο θέατρο Μοσχοποδίου.

Η ανάγκη για ψυχαγωγία και χαμόγελο, στην σημερινή εποχή που μας επιφύλαξε πολλές δοκιμασίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική για την ψυχολογία μας και τη ζωή μας.

Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι κόντρα στην κρίση, ένα ποιοτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και σας περιμένει να απολαύσετε τόσο τις εκδηλώσεις όσο και τις γεύσεις του τόπου με χαμόγελο και αισιοδοξία.



Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στη Θήβα και με μία βόλτα ή διαμονή στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, που βρέχονται από τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Ο Άγιος Βασιλείος, το Καλαμάκι, η Λιβαδόστρα, ο Άγιος Νικολάος, η Αλυκή, ο Άγιος Ιωάννης και το Σαράντι θα σας μείνουν αξέχαστοι! Αξίζει να κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά τους και να κλείσετε ευχάριστα τις Αυγουστιάτικες διακοπές σας!

Πληροφορίες:

Η Θήβα απέχει από την Αθήνα μόλις 71 χλμ, από την Χαλκίδα 36 χλμ και από την Λαμία 129 χλμ.

Από την Αθήνα ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό και στρίβεται είτε στην πρώτη έξοδο δεξιά για «Θήβα-Νοσοκομείο Θήβας» είτε στην αμέσως επόμενη για Θήβα.

Από τη Χαλκίδα είτε ακολουθείτε την οδό Χαλκίδα –Σχηματάρι και μετά για Λαμία μέσω Νέας Εθνικής Οδού, είτε μέσω Ριτσώνας (Χαλκίδα-Ριτσώνα-Θήβα).

Από τη Λαμία ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, έξοδος Θήβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης