Τώρα που ξεκινάνε οι καλοκαιρινές διακοπές

Τώρα που ξεκινάνε οι καλοκαιρινές διακοπές δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ετοιμαστείτε. (Τι ισχύει για κοτσαδόρους, ρυμουλκούμενο, σχάρα αυτοκινήτου, μεταφορά ποδηλάτου)Κοιτώντας το αυτοκίνητό σας στην Εθνική, οι άλλοι εποχούμενοι στοιχηματίζουν ότι κάνετε μετακόμιση. Βαλίτσες, πόδια επίπλων να εξέχουν από το πορτμπαγκάζ, ποδήλατα στη σχάρα και αν είστε και από τους πολύ τυχερούς που κατάγονται από παραθαλάσσιο μέρος, μπορεί να ρυμουλκείτε και ένα φουσκωτό, κάνοντας ακόμα πιο θεαματική την έξοδό σας από το κλεινόν άστυ!

Ας το ομολογήσουμε: Όσοι έχουμε εξοχικά, κάθε καλοκαίρι πριν τις διακοπές μετατρέπουμε τα αυτοκίνητά μας σε μίνι φορτηγά με κάθε λογής χρήσιμα και υποτιθέμενα χρήσιμα πράγματα. Για να είναι όμως τα ταξίδι μας ασφαλές για τους επιβάτες και για τους άλλους αδειούχους που φεύγουν στις εθνικές οδούς και τις λεωφόρους, θα πρέπει να πληρούνται κανόνες ασφαλείας. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να γίνεται υπέρβαση του συνιστώμενου βάρους στη σχάρα που μεταφέρει τα ποδήλατα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ειδικά γαντζάκια στερέωσης και όχι ένα απλό σχοινί. Πολύ βασικό είναι τα ποδήλατα να μην «κρύβουν» τις πινακίδες του οχήματος και να μην εξέχουν υπερβολικά από το πλάτος του.

Για τις μπαγκαζιέρες τώρα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς απαιτείται ειδική άδεια έλξης από το υπουργείο Μεταφορών (εκδίδεται και από ΚΕΠ) και ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρίας. Έτσι θα είμαστε καλυμμένοι αν μας σταματήσει η Τροχαία ή εμπλακούμε σε ατύχημα.

Όταν φορτώνουμε το όχημά μας, να θυμόμαστε ότι το φορτίο πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης αντικειμένων στο οδόστρωμα και να μην παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού. Σε περίπτωση που φορτώσουμε υπερβολικά ή με επικίνδυνο τρόπο το όχημα, κινδυνεύουμε να χρεωθούμε με πρόστιμο 80 ευρώ και να χαλάσει η διάθεσή μας πριν τις διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης