Κάνω δίαιτα και δεν χάνω βάρος.Τι μπορεί να φταίει;



Αποφασίσατε να προσέξετε λίγο περισσότερο τη διατροφή σας, με στόχο τη σταδιακή μείωση του σωματικού σας βάρους. Ωστόσο, παρά την προσπάθειά, η ένδειξη της ζυγαριάς αρνείται να κατέβει…
Τι μπορεί να φταίει;

Αν και οι πιθανές απαντήσεις είναι πολλές, παρακάτω συνοψίζονται 5 λόγοι που συχνά θέτουν εμπόδια στην προσπάθεια απώλειας βάρους:
Παραλείπετε το πρωινό. Η συστηματική κατανάλωση πρωινού αποτελεί μια συνήθεια που μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους, ρυθμίζοντας το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της μέρας και αποτρέποντας την υπερκατανάλωση φαγητού στα επόμενα γεύματα. Επιπλέον, προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να είστε πιο δραστήριοι μέσα στη μέρα και συνεπώς να δαπανήσετε περισσότερες θερμίδες.

Παραλείπετε γεύματα. Η ανυπομονησία για γρήγορη απώλεια βάρους, οδηγεί συχνά στην παράλειψη κάποιων γευμάτων ή σνακ, με στόχο την περαιτέρω μείωση της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Ωστόσο, η εν λόγω πρακτική μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας έντονο αίσθημα πείνας και δυσκολία στον έλεγχο πρόσληψης τροφής στα γεύματα που τελικά καταναλώνονται. Παράλληλα, η μεγάλη μείωση της ενεργειακής πρόσληψης προκαλεί και μεγαλύτερη απώλεια μυϊκής μάζας, επιδρώντας αρνητικά τόσο στη σύσταση σώματος, όσο και στην ικανότητα του οργανισμού να χάνει βάρος.

Τρώτε μπροστά στην τηλεόραση. Η κατανάλωση φαγητού μπροστά στην τηλεόραση ή με ταυτόχρονη χρήση κινητού, τάμπλετ ή υπολογιστή αποσπά την προσοχή από το γεύμα, με αποτέλεσμα το φαγητό να καταναλώνεται μηχανικά ή ασυναίσθητα και συχνά πέρα από το σημείο κορεσμού. Έτσι, η πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής και μεγαλύτερης πρόσληψης θερμίδων αυξάνεται σημαντικά.
Τρώτε πολύ γρήγορα. Ο οργανισμός χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αντιληφθεί ότι έχει χορτάσει. Συνεπώς, όταν το γεύμα ολοκληρώνεται σε πολύ σύντομο χρόνο, είναι πολύ πιθανό να έχουμε καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που απαιτείται για να επέλθει το αίσθημα κορεσμού.
Δεν κοιμάστε αρκετά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου συνδέεται με το σωματικό βάρος και μπορεί να οδηγήσει σε αύξησή του, δημιουργώντας εντονότερο αίσθημα πείνας την επόμενη μέρα και αυξάνοντας την επιθυμία για κατανάλωση «ανθυγιεινών» τροφίμων. Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν σε 7-9 ώρες ύπνου, καθημερινά. govastileto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης