Η … ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος


Η … ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όσοι θεωρείτε ότι η φιλαρμονική ορχήστρα είναι μόνο για παρελάσεις και περιφορές εικόνων εξαπατάστε. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Θήβας τα τελευταία χρόνια, και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Κώστα Ρίζου, έχει κάνει μεγάλα ανοίγματα. Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, καλλιτεχνικές συνεργασίες είναι λίγες μόνο από τις καινοτομίες που ξεκίνησαν τελευταία.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Μετά από συνεννόηση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) κλιμάκιο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Θήβας επισκέφτηκε το 5ο Δημοτικό και παρουσίασε μουσικά κομμάτια ενορχηστρωμένα για πνευστά μουσικά όργανα. Οι μελωδίες πλημμύρισαν την αίθουσα τελετών και οι μαθητές χειροκροτούσαν ρυθμικά ή σιγοτραγουδούσαν κάποιες γνωστές μελωδίες. Η μουσική από την ταινία «Νονός», της « Ωδής στη χαρά», του «Ροζ Πάνθηρα», του «Καραγκιόζη» ακούμπησαν τους μικρούς μαθητές που-στο τέλος- ζητούσαν να μάθουν για την φιλαρμονική, τις πρόβες, τις δυνατότητες των μουσικών οργάνων … μέχρι και παραγγελιές ήθελαν να δώσουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που θυσίασαν το πρωινό τους προκειμένου να μας κάνουν κοινωνούς της καλής μουσικής και να δείξουν στα παιδιά μας αυτό το είδος της μουσικής. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ Kostas Haremis και τους μουσικούς: Καλαφάτη Λίζα, Καλαφάτη Έφη, Koubes Kwstas, Σαρρή Νίκο, Αναγνώστου Βαγγέλη, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου και Γιώργο Ρουμελιώτη για την ευκαιρία που μας έδωσαν.

* Όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τη φιλαρμονική (μικροί και μεγάλοι) δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε στο facebook τη σελίδα:https://www.facebook.com/filarmonikiorxistrathivas/

Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον χώρο που γίνονται οι πρόβες στο κτίριο του Δήμου Θηβαίων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης