ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1985 στο Έθιμο του ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ.

Ιστορικά πρωτοεμφανιστήκαμε το 1985 με παρέα ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ στην παρέα του Καπετάνιου Σωτήρη Καραμαγκιώλή (Παρέα Συλλόγου ΠΙΝΔΑΡΟΣ)

· Από το 1986 συμμετέχουμε κάθε χρόνο με δική μας Παρέα.
· Πρώτη φορά εμφανίστηκαν γυναίκες στο έθιμο με την δική μας παρέα
· Επαναφέραμε στο έθιμο τον Θεατρίνο και τους Μακεδόνες
· Ο σύλλογός μας πρωτοστάτησε να επανέλθει στο Έθιμο το στοιχείο του ΑΝΤΡΑ ΝΥΦΗ και με διάφορες ενέργειες προσπαθεί ανελλιπώς, εδώ και 32 χρόνια, να αναβαθμίσει και να προβάλει το ΕΘΙΜΟ του ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Μετά τις μεθοδεύσεις που έγιναν σε βάρος μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στην συνεδρίαση της 5/2/2018 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να μην συμμετέχει ο Σύλλογός μας στον ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ 2018

Θεωρούμε , ότι κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να συμμετέχουμε κι εμείς στην Διατήρηση Αναβάθμιση και Προβολή του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ της Πόλης μας και
κανένας δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία του συλλόγου μας.

Σεβόμενοι όμως την ανάγκη για ομαλή τέλεση του εθίμου τόσο για την Δημοτική Αρχή όσο και για την τοπική κοινωνία, θα επανέλθουμε στο θέμα μετά την ολοκλήρωση του φετινού δρώμενου.

Για ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης