Ερώτηση Γιαννάκη για την κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η κατάργηση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών «ξηλώνει» το νόμο 3762/2009 της Νέας Δημοκρατίας για την πληρέστερη και ορθολογική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Βοιωτίας» σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου ακολουθεί την λογική Σημίτη, όπως εκφράστηκε με το ΠΔ 139/1999 για την απορρύθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους» τονίζει στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να λάβει υπόψη της τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Θηβών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2011
ΘΕΜΑ: «Κατάργηση Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών»
Κυρία Υπουργέ,
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκατέστησε με το ν. 3762/2008 την άδικη μεταχείριση που επεφύλασσε το ΠΔ 139/1999 της κυβέρνησης Σημίτη για την «Οργάνωση Υπηρεσιών Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» ιδρύοντας πέρα από τα δύο Γραφεία Επιθεώρησης Εργασίας στη Θήβα και την Λιβαδειά, το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Σχηματαρίου.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πιστή στη λογική Σημίτη, όπως εκφράστηκε από το ΠΔ 139/1999 αναφορικά με την απορρύθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε σχέση με την εφαρμογή και τήρηση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, έφερε σε διαβούλευση ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, που όχι μόνο δεν στελεχώνει τα υπάρχοντα Γραφεία με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά αντίθετα, επιχειρεί να «ξηλώσει» το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Βοιωτίας καταργώντας το Γραφείο Θηβών.
Επιχειρεί έτσι, αναίτια και αδικαιολόγητα, να ακυρώσει το νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης, που οργάνωνε πλήρως και αποτελεσματικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Βοιωτίας με την λειτουργία τριών Γραφείων (Λιβαδειά, Θήβα, Σχηματάρι), ενώ ταυτόχρονα η απόφασή της αποκαλύπτει την επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή της Θήβας όπου:
- απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην βαριά βιομηχανία της επαρχίας Θηβών
- η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζει υπό την απειλή της εντεινόμενης ανεργίας για χιλιάδες εργαζόμενους
- η μαύρη εργασία πολλαπλασιάζετε λόγω της συγκέντρωσης μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή
- δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν αφήνοντας στους δρόμους εκατοντάδες εργαζομένους
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Ποιο λόγοι επιτάσσουν την κατάργηση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών;
-Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη εφαρμογή αυτής της απόφασης θα οξύνει τα προβλήματα της εργατικής αυθαιρεσίας και της «μαύρης» εργασίας, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τα ήδη προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία της Χώρας;
-Έχει ζητήσει και έχει λάβει η κυβέρνηση της «δημόσιας διαβούλευσης» τις θέσεις και τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Θηβών;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης