άλλη μια πολιτική αυθαιρεσία της κα. Μπιρμπίλη;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Καράμπελας

Κατά πληροφορίες, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη, ενδέχεται να καταργηθεί ο νόμος Μπασιάκου που έλυσε το χρονίζον πρόβλημα της απαγόρευσης της δόμησης σε περιοχές γης υψηλής παραγωγικότητας που βρίσκονται εκατέρωθεν των Εθνικών Οδών. Ο νόμος Μπασιάκου έδωσε αξία στις περιουσίες των αγροτών και κίνητρα για επενδύσεις κοντά στις μεγάλες οδικές αρτηρίες.Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν, τεράστιες εκτάσεις γης που σε συντριπτικό ποσοστό ανήκουν σε οικογένειες αγροτών, χάνουν «εν μία νυκτί» την αξία τους και ευκαιρίες για επενδύσεις εξαφανίζονται.Ο νομός Βοιωτίας είναι από τους νομούς που θίγονται περισσότερο από την εξέλιξη αυτή.Καλούνται:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς

Οι Βουλευτές Βοιωτίας

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς

Οι Δήμαρχοι Βοιωτίας

Η Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΒοιωτίαςΑ) Να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες.

Β) Να λάβουν θέση εγκαίρως πριν την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου.

Γ) Να απαντήσουν στο αν θεωρούν χαρακτηριστικό σοβαρού κράτους την αλλαγή των νόμων που αφορούν στις χρήσεις της γης κάθε 3-4 χρόνια.Υπενθυμίζω ότι πριν λίγες μέρες, με αντίδραση βουλευτών και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., απετράπη η αύξηση της αρτιότητας στις εκτός σχεδίου περιοχές από 4 σε 10 στρέμματα.

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης