ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Το Νέο «Ψηφιακό» Σχολείο χωρίς Πληροφορική Παιδεία !!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ διαρρέουν σχέδια για το Νέο Λύκειο, τα οποία επίσημα έως τώρα δεν έχουν διαψευστεί, σύμφωνα με τα οποία οι αλλαγές που προωθούνται τόσο στο περιεχόμενο σπουδών όσο και στη δομή του νέου σχολείου αμφισβητούν κυρίως τη «γενική μόρφωση». Ειδικά για τα μαθήματα Πληροφορικής διαρρέεται η κατάργησή τους από το πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το νέο «Ψηφιακό» σχολείο που οραματίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, χωρίς Πληροφορική Παιδεία.
Η επιχειρούμενη εισαγωγή της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με το Αναμορφωμένο Πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών στο Δημοτικό σχολείο, αφορά μόνο απλές δεξιότητες χρήσης υπολογιστών. Ενώ η Πληροφορική στο Λύκειο αφορά απόκτηση αναλυτικών και συνθετικών δεξιοτήτων, αλγοριθμικής σκέψης, κριτικής αξιολόγησης και επεξεργασίας πληροφοριών. Το πρώτο οδηγεί σε ικανούς χρήστες και καταναλωτές προϊόντων πληροφορικής, ενώ το δεύτερο οδηγεί σε κριτικούς πολίτες και δημιουργούς καινοτομίας. Ποια είναι η αληθινή στόχευση του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ;
Την ώρα που όλες οι προηγμένες χώρες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό και στις τεχνολογίες αιχμής, τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ οδηγούν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα νέο κύκλο καθυστέρησης !! Γιατί άραγε;
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ να προχωρήσει στην ποιοτική αναβάθμιση της Πληροφορικής Παιδείας στο Νέο Λύκειο, υιοθετώντας τις προτάσεις που εδώ και χρόνια καταθέτουν οι επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών πληροφορικής.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χρήστος Δαμιανίδης
Η Γενικής Γραμματέας Χριστίνα Ρηγοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης