ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΧΙΟΥ


Με τόν Δήμαρχο καί τόν Αντιδήμαρχο Θηβαίων συναντήθηκε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου

Από την ημέρα της εκλογής του ο νέος Δήμαρχος του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Θηβαίων κ.Σπυρίδων Νικολάου έσκυψε με ενδιαφέρον στα πολλά και ποικίλα προβλήματα της συνοικίας μας και οι καρποί αυτού του ενδιαφέροντος έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.
Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 6.30 μ.μ συναντήθηκε το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο με τον Δήμαρχο κ.Σπ.Νικολάου στο γραφείο του, παρουσία του Αντιδημάρχου και Ενορίτου μας κ.Ανδρέα Χατζησταμάτη με σκοπό την καλύτερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση τους.
Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού , αγάπης και οικειότητος. Κατ᾽ αρχάς το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο υγεία, δύναμη και υπομονή στα νέα του καθήκοντα και μια καρποφόρο και αποτελεσματική θητεία για το καλό της πόλης, των πολιτών και όλων των δημοτών.

Ο κ.Νικολάου μας υποδέχθηκε με απλότητα και ευγένεια (χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν) και άκουσε με πολλή προσοχή τα όσα θέσαμε υπ᾽ όψιν του, δίνοντας μας την ειλικρινή υπόσχεση του για την κατά το δυνατόν πραγματοποίηση των αιτημάτων μας. Συγκεκριμένα τα αιτήματα που κατατέθηκαν είναι τα εξής:
1.Φωτισμός,καθαριότητα και αποκομιδή χωμάτων από το νέο Κοιμητήριο. Δημιουργία διαδρόμων. Κλάδεμα δενδροστοιχίας στον δρόμο προς το Κοιμητήριο. Επίβλεψη…! ειδικά τις νυκτερινές ώρες. Ανέγερση μικρού Κοιμητηριακού Ναού.
2.Δημιουργία χώρου αναψυχής στο παλαιό Κοιμητήριο το οποίο έχει καταργηθεί και κατασκευή ενός μικρού Προσκυνηταρίου για να θυμίζει ότι εκεί προϋπήρχε Κοιμητήριο.
3.Καθαριότητα ειδικά των οδών Ποτνιών και Σεφέρη που διασχίζουν την συνοικία!
4.Φωτισμός των κεντρικών οδών.
5.Ονοματοδοσία οδών στις Εργ.Κατοικίες (υπάρχει πρόταση εκ μέρους του Εκκλ.Συμβουλίου).
6.Εξοπλισμός Παιδικής χαράς στις πάνω παλαιές Εργ.Κατοικίες.
7.Νυκτερινός φωτισμός στα Σχολικά Συγκροτήματα (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό).
8.Φροντίδα (φωτισμός, καθαριότητα, κλάδεμα δένδρων, αντικατάσταση ειδών παιδ.Χαράς)στον χώρο μπροστά από τον Παιδότοπο (πρώην Περιστέρια).
9.Απομάκρυνση χόρτων κ.λ σκουπιδιών από τις Εργ.Κατοικίες Θήβα 1 και 2.
10.Κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Ποτνιών αριστερά πρίν την Δ.Ε.Η.
Η συνάντηση αυτή άφησε να φανεί το ενδιαφέρον του Εκκλ.Συμβουλίου για την κοινωνική (και όχι μόνο την πνευματική) ζωή των Ενοριτών μας ενώ ο κ.Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη για την αναζωπύρωση του εθελοντισμού, γεγονός που θα συμβάλλει εν πολλοίς στην λύση αρκετών προβλημάτων τόσο της συνοικίας μας όσο και της πόλης.


Aνάρτηση :
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
sovatzis dimitris
sovdim@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης