ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
Θήβα 1 Αυγούστου 2012

Είναι γνωστό σ΄όλους ότι η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης σε όλους τους τομείς αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Το Υπουργείο Υγείας με το νομοσχέδιο του απαράδεκτου πρώην Υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου προχώρησε στο κλείσιμο ή στη συγχώνευση νοσοκομείων, κάτι που έπληξε και την πόλη της Θήβας.

Οι πολίτες της χώρας νοσούν είτε διαμένουν στη Θήβα είτε στη Λιβαδειά είτε αλλού και έχουν την ανάγκη των γιατρών των Νοσοκομείων. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ Λιβαδειάς και Θήβας όσον αφορά το προσωπικό που καθημερινά «μάχεται» για την εξυπηρέτηση των ασθενών.Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει.Και τα δύο έχουν λόγο ύπαρξης το καθένα για ιδιαίτερους και σοβαρούς λόγους.

Ούτε οι Δημότες της πόλης, ούτε το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου έμειναν με «σταυρωμένα τα χέρια». Έχουν γίνει διαρκείς αγώνες, παραστάσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του Γ.Ν.Θηβών ,του οποίου οι δυνατότητες και οι προδιαγραφές είναι αρκετά μεγάλες.

Αντί για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο της Θήβας βλέπουμε ότι κατά την διάρκεια των εφημεριών δεν υπάρχει καθημερινή κάλυψη ειδικευμένου Ιατρού σύμφωνα με το πρόγραμμα.Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου (Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό) λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες και με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.Βασικές εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις δεν γίνονται ούτε καν στο πρωινό ωράριο. Ακόμα και σήμερα υπολειτουργούν το Χειρουργικό και Καρδιολογικό Τμήμα.
Ο κύριος Διοικητής αποφασίζει για μετακινήσεις Υπαλλήλων και Ιατρών από το Νοσοκομείο της Θήβας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψιν του τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου της Θήβας και τον κίνδυνο που διατρέχουν ταυτόχρονα οι πολίτες της Θήβας.
Είναι ολοφάνερο ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει. Τα Νοσοκομεία βρίσκονται στον αέρα, χωρίς να καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες σε νοσηλευτικό, εργαστηριακό και Ιατρικό προσωπικό , προμήθεια υλικών, φαρμάκων κ.λ.π
Θα ήταν «ευχής έργο» να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τις υπάρχουσες δυσμενείς συνθήκες και την εφαρμογή του «επαίσχυντου» νομοσχεδίου να αναλάβουν άτομα χωρίς μεροληψία, άκρατο τοπικιστικό πνεύμα και εγωισμούς.

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης