Ο Ολυμπιονίκης μας Λεμπέσης, που προπονείτο σε αλάνα με ξερόχορτα!


Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτή είναι η βοήθεια που προσφέρει στους αθλητές μας. Τα όσα εξομολογήθηκε ο ακοντιστής - έκπληξη των αγώνων, Σπύρος Λεμπέσης, θα πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνο στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την πολιτεία να ντρέπεται.Προπόνηση σε αλάνα (που κάποτε ήταν προπονητικό κεντρο) με ξερόχορτα, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κανέναν, άνεργος και με την πολιτεία απούσα, αυτό το ελληνόπουλο πήγε στο Λονδίνο για να δοξάσει την Ελλάδα, που μόνο πίκρες του προσφέρει.
Ο 25χρονος Βοιωτός πρωταθλητής του Τρίτωνα, έκανε αρκετά καλή εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού και κατέλαβε την 7η θέση με καλύτερη βολή στα 81.91μ. Εκπληξη, η νίκη του 19χρονου Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ.

Ο Λεμπέσης άρχισε δυνατά τον αγώνα και έστειλε το ακόντιο στα 81.91μ στην 2η προσπάθεια. Με την επίδοση αυτή μπήκε στην 8άδα, αλλά στη συνέχεια οι υπόλοιπες βολές του δεν ήταν τόσο καλές  ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο. Ο Λεμπέσης, πήγε στο Λονδίνο με καλύτερη επίδοση 83.02μ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, έδωσε μία υπόσχεση ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο θα είναι στη διεκίκηση των μεταλλίων: «Είναι χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα, αν και θα ήθελα κάτι παραπάνω» είπε «Εβλεπα ότι μπορούσα να αγγίξω το μετάλλιο. Θα πρέπει κάποιος να ξεπερνά τον εαυτό του αν θέλει να ανεβαίνει. Ο αγώνας ήταν απρόβλεπτος και τέτοιες συνθήκες χρειάζονται περισσότερο πάθος. Θα έπρεπε να βάλω λίγο περισσότερο πάθος, αλλά κάποιες ενοχλήσεις από την αρχή του αγώνα δεν με βοήθησαν. Ας είναι. Στο Ρίο θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο και θέλω να είμαι στα μετάλλια»   Επίσης μετά τον τελικό μιλώντας στη ΝΕΤ εξέφρασε ακόμη ένα παράπονο:

«Θα κάνω και ένα παράπονο. Ο προπονητής μου δεν ήταν εδώ, ο Αντώνης ο Παπαδημητρίου. Αυτό αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο όπως έγραψε και ο Τύπος στην Ελλάδα. Ελπίζω στην επόμενη Ολυμπιάδα να είναι κοντά. Ελπίζω να είναι περισσότερο δίπλα μου, να με στηρίζει και να με συμβουλεύει, αλλά από κοντά» είπε ο Έλληνας ακοντιστής κάνοντας δηλώσεις μετά την προσπάθειά του, στην κρατική τηλεόραση

Το χρυσό μετάλλιο λοιπόν, πήρε ο 19χρονος Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ, με βολή 84.μ58 που πέτυχε στη δευτερη του προσπάθεια. Στη δευτερη θέση ήταν ο Ουκρανός Πιανίτσγια με 84.51μ και τρίτος ο Φινλανδός Ρουσκάνεν με 84.12μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσέχος Βέσελι το μεγάλο φαβορί, έμεινε στην τέταρτη θέση με 83.34μ, ενώ ο Νορβηγός Θόρκινσεν, ήταν 6ος με 82.63μ και έμεινε για πρώτη φορά εκτός βάθρου σε διοργάνωση από το 2007.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ  ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ!!! 
Permissospress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης