"Τόσκα" μυρίζουν τα μισά Βάγια σύμφωνα με αναγνώστηΠΗΓΗ THIVA PRESS
Αποπνικτική εξαιτίας.... δυσάρεστων οσμών είναι η ατμόσφαιρα στα Βάγια, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει αναγνώστης στο Θήβα press.

"Το τσιμεντένιο φρεάτιο που διασχίζει την είσοδο και ένα τμήμα του χωριού είναι ξεσκέπαστο εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα όλες οι.... "ευωδιές" από τις ακαθαρσίες των τουαλετών να εισχωρούν στα σπίτια μας" μας γράφει και συνεχίζει "Δεν μπορείς να σταθείς πουθενά. Ούτε έξω αλλά ούτε και μέσα στο σπίτι σου. Η μπόχα από τα λύματα έχει ποτίσει το δέρμα μας, αφού δεν υπάρχει στιγμή που να μην έχουμε αναθυμιάσεις. Ιδίως τα μεσημέρια και τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες είμαστε για κλάματα".

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο φρεάτιο είχε κατασκευαστεί για να "οδηγεί" τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό των Βαγίων ο οποίος αφού ουδέποτε λειτούργησε είχε σαν αποτέλεσμα αυτά να οδηγούνται με φυσική ροή μέσω του κάμπου των Βαγίων στην λίμνη Υλίκη.

"Υπάρχει κανείς αρμόδιος στον Δήμο Θηβαίων, από τους τοπικούς άρχοντες ή από το Υγειονομικό να δώσει λύση στο πρόβλημα μας;;; αναρωτήθηκε ο καταγγέλλων και κατέληξε "Δυστυχώς φαίνεται ότι μάλλον ασχολούνται με γιορτές και πανηγύρια παρά με κάτι ουσιώδες για την υγεία μας" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης