Ντασιώτης:Η κατάρρευση των Δήμων θα σημάνει Κοινωνική έκρηξη.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου στο Permissospress


Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλές υπηρεσίες τους να υπολειτουργούν είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω έλλειψης βασικών λειτουργικών ειδών.
Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί συνολικά στο 60% περίπου,με τη  ΣΑΤΑ ακόμη να μη έχει δοθεί,τις επιχορηγήσεις των κοινωνικών δομών να καταργούνται, αλλά και με τα ίδια έσοδα των .Ο.Τ.Α. να έχουν περιοριστεί κατά πολύ, λόγω της μείωσης της αγοραστικής αξίας των εργαζομένων και του κλεισίματος καταστημάτων, οι Δήμοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν  ακόμα και σε βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.
Το πρόβλημα σήμερα έχει έρθει και στον Δήμο Aλιάρτου  που είδε την τελευταία επιχορήγηση (ΚΑΠ Ιουλίου) να υπολείπεται ακόμα και των υποχρεώσεων της μισθοδοσίας του προσωπικού ,με αποτέλεσμα σύντομα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις του ,πέραν της μισθοδοσίας, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, κίνηση οχημάτων, συντήρηση δικτύων και υποδομών    κτλ.
Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών τότε πολύ σύντομα οι  Δήμοι θα καταρρεύσουν  δηλώνει στο Permissospres o Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης και καλεί την πολιτεία να υποδείξει με ποιόν τρόπο θα διοικηθούν οι Δήμοι, όταν περικόπτονται οι χρηματοδοτήσεις.
Επίσης  δηλώνει πως είναι βέβαιος, ότι δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Δήμοι,στην εξομάλυνση και επίλυση των  κοινωνικών προβλημάτων και για τον λόγο αυτό τους αντιμετωπίζουν εχθρικά.
Η κατάρρευση των Δήμων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, θα σημάνει Κοινωνική έκρηξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης