Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στον Μόρνο Α.Ε.

Εργατικό «ατύχημα» συνέβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην εταιρεία συσκευασίας χάρτου ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο Φιλίππου. Συγκεκριμένα, στο τμήμα εύκαμπτης συσκευασίας ο εργαζόμενος Αθανάσιος Δρόσης, τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και την κοιλιακή χώρα από ανάφλεξη στη μηχανή κατά την ώρα της εργασίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.
Με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καθώς και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον εργαζόμενο. Το σωματείο των Λιθογράφων επισημαίνει πως «η διοίκηση της επιχείρησης έχει σοβαρές ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που θα μπορούσαν να προλάβουν τέτοιου είδους "ατυχήματα". Η εργοδοσία μάλιστα είχε το θράσος πριν από δύο μήνες, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να αμφισβητήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Δήλωνε τότε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσει να δίνει το ανθυγιεινό επίδομα ως παροχή του εργοδότη και θα το κόψει όταν αυτή αποφασίσει».
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία επισημαίνει τις μεγάλες εργοδοτικές ευθύνες «για την ελλιπή σύνδεση της μηχανής, την εντατικοποίηση στη δουλειά και για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν όπως αποδείχθηκε. Το ΣΕΠΕ της περιοχής χρειάζεται να προβεί σε έλεγχο και να επιβάλλει να παρθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας από την εργοδοσία. Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με τα σωματεία τους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Με τον αγώνα τους να επιβάλλουν να παρθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται».rizospastis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης