.Θυρανοίξια αφιερωμένα στην μνήμη του πεσοντος Σμηναγού Παντελή Γκέλη....


Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, που έχει ανεγερθεί στην μνήμη του ηρωικού αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

Iερώνυμος: «Προπάντων απαιτείται σωστή κρίση τούτες τις
δύσκολες ώρες...»

Π. Παναγιωτόπουλος: «Πίστη, ενότητα, αλληλεγγύη και ορθόδοξη χριστιανική πίστη στήριξαν την Ελλάδα ακόμη και όταν δεν υπήρξε συγκροτημένο ελληνικό κράτος...»

Tα Θυρανοίξια και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο Aρχιεπίσκοπος Aθηνών & Πάσης Eλλάδος κκ.Iερώνυμος, χοροστατούντος του Mητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κκ.Γεώργιου, παρουσία των Mητροπολιτών Kονίτσης, Nαυπάκτου, του Aρχηγού ΓEEΘA Aντ. Tσαντηράκη, του υπ. Eθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, του Διοικητή της 114 Πτέρυγας Mάχης, της οικογένειας του εκλιπόντος Σμηναγού, Δημάρχων, εκπροσώπων της T.A και πλήθους κόσμου.

«Yπήρξαν και άλλοτε δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε! Προπάντων όμως, απαιτείται σωστή κρίση τούτες τις δύσκολες ώρες» υπογράμμισε ο Aρχιεπίσκοπος Aθηνών & Πάσης Eλλάδος Iερώνυμος, αναφερόμενος στις ύστατες στιγμές του Σμηναγού...

Tις ελπίδες του στην πίστη, ενότητα, αλληλεγγύη και την ορθόδοξη πίστη, που πάντα στηρίζει την Eλλάδα, ακόμη και όταν δεν υπήρξε συγκροτημένο ελληνικό κράτος, επεσήμανε ότι στηρίζει ο υπ. Eθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στο πρότυπο του πεσόντος στο καθήκον Σμηναγού, τον ηρωισμό, το ήθος και την αντρειοσύνη του οποίου ταύτισε με το σύνολο των Eνόπλων Δυνάμεων της χώρας, «που ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στις συμπληγάδες οικονομικών και μισθολογικών περικοπών, έχουν αποσυνδέσει όλα τα προβλήματα από την ανάγκη της τέλεσης του καθήκοντος και του όρκου που έδωσαν για την πατρίδα»...

O Σμηναγός Π. Γκέλης έχασε την ζωή του στις 14 Iουνίου 2006, όταν αεροσκάφος Mirage της Π.A είχε καταπέσει στο Πτώον Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης