Επίσκεψη του Αρχαιολόγου κ. Μπεξή στη Θήβα


Επίσκεψη στα Αρχαία μνημεία της Θήβας πραγματοποίησε ο Αρχαιολόγος κ.Βαγγέλης Μπεξής, μαζί με ακόμη πενήντα φίλους του περιοδικού ΙΧΩΡ την Κυριακή 4/11/12.

Επισκέφτηκαν το Αρχαίο θέατρο Καβείριο, το σπίτι του Ηρακλή, τα Καστέλια, τον λόφο του Αμφείου όπου βρίσκετε η πυραμίδα της Θήβας, και ο τάφος των Διοσκούρων Ζήθου &Αμφίωνα.


Τόσο ο κ.Μπεξής όσο και οι επισκέπτες, τόνισαν την αδιαφορία  και την απαξίωση για την αρχαία κληρονομιά της πόλης. 

Υποσχέθηκαν ότι θα είναι παρόν όποτε τους χρειαστούμε, και μας ζήτησαν να αφυπνίσουμε όλους τους πολίτες της Θήβας.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια δυο πολιτών της πόλης, των κ. ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ & ΠΕΤΡΟ ΔΕΛΗ καθώς λειτούργησαν σαν ξεναγοί, βοηθώντας τους επισκέπτες στις μετακινήσεις τους από το ένα μνημείο στο άλλο, αλλά και με τις γνώσεις τους για την Ιστορία της Θήβας.

Ο κ.Μπεξής υποσχέθηκε ότι μέσα από το περιοδικό  ΙΧΩΡ και την εκπομπή του "Μυστικά περάσματα" στο κανάλι 9 θα βοηθήσει για την προβολή της πόλης και των μνημείον της.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης