Δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω, στην εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι!!


Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου είχε η εκδήλωση του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21ης  Αυγούστου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Για περίπου τρεις ώρες, οι πολίτες της Θήβας παρακολούθησαν ένα πολύ ωραίο μουσικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το κρασί και η μπύρα έρεαν άφθονα, και σε συνδυασμό με το λαμπερό φεγγάρι και την μουσική, δημιούργησαν μια πανδαισία απόλαυσης, και ένα όμορφο περιβάλλον που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους παρευρισκομένους.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Σοβατζής και μεταξύ άλλων τόνισε την άξια σχολιασμού απουσία της Δημοτικής Αρχής, ενώ και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας έπραξε το ίδιο, με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του για την απουσία του Δημάρχου Θηβαίων. «Του χρόνου ευτυχώς θα είναι άλλος Δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για το θεοσκότεινο και κλειστό μουσείο, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα όλα τα μουσεία παρέμειναν ανοιχτά για τη γιορτή του πολιτισμού, να τα απολαύσει ο κόσμος.

Αρνητικά σχολιάστηκε το κλειστό μουσείο και από μια ομάδα ξένων επισκεπτών, που βρέθηκαν στην Θήβα για την εκδήλωση.

Οι πολίτες της Θήβας που για αυτούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την όμορφη βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος , ενώ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε ότι από του χρόνου η εκδήλωση αυτή θα έχει την μορφή φεστιβάλ.

Το μήνυμα που έστειλε και διαβάστηκε στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος:

 «Αγαπητοί φίλοι και φίλες το Αυγουστιάτικο φεγγάρι καταυγάζει τον ουρανό της Θήβας και τα σπουδαία μνημεία της χιλιάδες χρόνια τώρα, καθώς το νήμα της ζωής στην πόλη του Κάδμου συνεχίζει στην πορεία του τα πεπρωμένα του Ελληνισμού. Με τις μικρές δυνάμεις μας, με το Φροντιστήριο της Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας διακονούμε την παράδοση αυτής της Ιερής Πόλης, σεμνοί Ιεροφάντες ένδοξων ή τραγικών μορφών της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Η συνείδηση συνυφασμένη με τη γνώση διασφαλίζει τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του Έθνους μας στην οποία η πόλη της Θήβας υπήρξε φωτεινό μετέωρο. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στο χρέος μας να συντηρήσουμε τα έργα των πατέρων μας, των προγόνων μας απέναντι σε όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες και να εμφυσήσουμε στη νεολαία μας τα ιδεώδη που ανέδειξαν τη φυλή μας παιδαγωγό και εκπολιτιστή της Παγκόσμιας Κοινωνίας».

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Αξίζει να σημειωθεί η αφιλοκερδώς εμφάνιση της ορχήστρας, που απαρτίζεται με αλφαβητική σειρά από:


  • Δέδες Κώστας (πλήκτρα)
  • Κελεκίδη Δήμητρα (τραγούδι)
  • Λαζάρου Αγγελική (τραγούδι)
  • Παπάζογλου Βαγγέλης (μπουζούκι)
  • Σταματάκης Βασίλης (τραγούδι)

Ο Σύλλογος διέθεσε  δωρεάν κρασί και μπύρα


Νίκος Χατζηδούρος thivapost


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης