Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ στην εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.


Με την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία  για άλλη μια φορά καθήλωσε το ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και οι φετινές Ιωνικές Ημέρες Παράδοσης και Πολιτισμού της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Η κα Αρβελέρ αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και ταξίδεψε από το Παρίσι για την Ένωση  αναπτύσσοντας το θέμα : Μικρασιατικός Ελληνισμός. Η τιμή για την Ένωση Μικρασιατών αλλά και για την Θήβα μεγάλη μιας και η σημαντική αυτή προσωπικότητα  κοσμεί το σύλλογο Μικρασιατών ως επίτιμη πρόεδρος του μετα την απόδοχή της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ.  

Η κα Αρβελέρ αναφέρθηκε με το δικό της μοναδικό τρόπο στην παρουσία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τη σημασία της παρουσίας αυτής, από τους αρχαίους χρόνους, το Βυζάντιο, τη Οθωμανική περίοδο και τέλος την Μικρασιατική Καταστροφή. Η κα Αρβελέρ ανέφερε χαρακτηριστικά πως για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας δεν υπάρχει από πλευράς μας η μελέτη που αξίζει για να κατανοηθεί το μέγεθος της απώλειας της Μικράς Ασίας και εξέφρασε την χαρά της που οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι έχουν σήμερα αναλάβει με τις μικρές τους πλάτες να συνεχίζουν την παράδοση και να δίνουν  με τις εκδηλώσεις τους τον δικό τους  αγώνα της μνήμης αλλά και ευκαιρίες  μέσα από τέτοιες διαλέξεις να γνωρίσουμε την ιστορία μας.

Οι εκδηλώσεις ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ξεκίνησαν με το ετήσιο Μνημόσυνο ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδίας , και κράτησαν επι μία εβδομάδα αμίωτο το ενδιαφέρον μελών και φίλων της Ένωσης τόσο στη Βεγγέρα της γειτονιάς όσο και στις άλλες εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης