Eγκαίνια του πολυχώρου Μαυρομματίου απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο-Bίντεο

 To Permissospress πάντα παρών στα σημαντικά  γεγονότα της περιοχής μας με πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο σας μεταφέρει όλο το κλίμα της εκδήλωσης.
 Με ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκε το Μαυρομμάτι  τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β’.Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος,και ο Μητροπολίτης Πολυανής και  Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ Σιγάλας.Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στο Μαυρομμάτι ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ Ντασιώτης,σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο,ο Πρόεδρος του Μαυρομματίου κ.Πελώνης, ο εφημέριος του χωριού πάτερ Παναγιώτης,και πλήθος κόσμου.Την τελετή των εγκαινίων του πολυχώρου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,και ευχήθηκε ο χώρος αυτός να είναι ένα συνεχές εργαστήρι και πάντα γεμάτος απο κόσμο.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.Μουλκιώτης,η αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Φανή Παπαθωμά, οι βουλευτές του Νομού,Μπασιάκος,Καράμπελας,Σταθάς,ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου,ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Μπακομήτρος και ιερείς απο την γύρω περιοχή.Την τελετή έκλεισε η χορωδία Μαυρομματίου με παραδοσιακά τραγούδια.Λίγα λόγια για τον πολυχώρο του Μαυρομματίου.
Ύστερα από προσπάθειες 12 ετών ανακαινίσθηκε το παλαιό κτίριο στη πλατεία Μαυροματίου σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.Στόχος του Δήμου Αλιάρτου  είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη αίθουσα  έναν πολυχώρο πολιτισμού, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μαυροματίου και ολόκληρης της περιοχής.  Θα φιλοξενεί διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις,κινηματογραφικές ταινίες, εκδηλώσεις του δήμου και των τοπικών συλλόγων. Πρόκειται για κλιματιζόμενη αίθουσα με υπερυψωμένη σκηνή ένα  κόσμημα για το Μαυρομάτι και για τον δήμο μας.Είναι χωρητικότητας  200 ατόμων, διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (μικρόφωνα, ενισχυτή, ηχεία) καθώς και βοηθητικούς χώρους, καμαρίνια,  αποθήκη φύλαξης υλικού, WC)
 
 
 

 
 
/permisospress.blogspot.gr/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης