Ξηρονομή:Μετέτρεψε το σπίτι του σε Λαογραφικό Μουσείο!!


Το Permissospress στο σπίτι...Θησαυρός στην Ξηρονομή.
ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΡΑΦΤΗΣ
Λίγα λόγια για τον συλλέκτη παραδοσιακών αντικειμένων κ.Μπλάνο Γιώργο
Ο κ.Μπλάνος γεννήθηκε το 1932 στην  Ξηρονομή Βοιωτίας και μετα το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σε ραφείο της οδού Πανεπιστημίου.Παλαίμαχος ράφτης και από τους πιο κορυφαίους της εποχής  με καριέρα σε Αθήνα και Παρίσι  έντυσε μεγάλες προσωπικότητες, επιχειρηματίες  και πολλούς διάσημους  Έλληνες ηθοποιούς.Έπειτα απο μισό αιώνα επέστρεψε στη γενέτειρά του την Ξηρονομή Βοιωτίας και ίδρυσε ενα Λαογραφικό Μουσείο μέσα στο σπίτι του!!!
 Το μεράκι του κ. Γιώργου Μπλάνου και της συζύγου του για την λαογραφία,τους έκανε  να αγοράζουν σε κάθε τους ταξίδι οποιοδήποτε παραδοσιακό προιόν τους κέντριζε το ενδιαφέρον.Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει το Μουσείο χωρίς την υποστήριξη της συζύγου του κυρίας Ασπασίας Μπλάνου.Σήμερα  το Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά στη περιοχή μας με σπάνιες συλλογές, αντικείμενα και κειμήλια που μάζευε μια ζωή. Εμείς πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε κατά  την επίσκεψή μας στο σπίτι...Μουσείο όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.Ξεχωριστή εντύπωση προκαλούν οι παραδοσιακές στολές,  τα προσωπικά του αντικείμενα,ενώ   φιλοξενούνται οικιακά σκεύη, κομμάτια υφαντών  και οργάνων μουσικής.Το Permisospress  προτείνει στα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Βοιωτίας και σε ιδιώτες,να αφιερώσουν  χρόνο και να επισκεφθούν το σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής,όπου είναι μια εμπειρία που αξίζει,γιατί τα εκθέματα το αξίζουν!!!!
Η είσοδος

είναι ελεύθερη-πληροφορίες στα τηλ.6977009149,2264041244.
permisospress.blogspot.gr/
 
ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης