Σκιά φόβου πάνω από την πόλη της Θήβας


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αναγνώστη του viotiashop ένα ακόμη θύμα των Ρομά στον κόμβο του τρόμου στο Πυρί της Θήβας.

Συγκεκριμένα σήμερα (10/1) το πρωί λίγο πριν τις 8, πεζή εργαζόμενη στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας περνούσε από τον κόμβο στο Πυρί της Θήβας λίγο πριν την γέφυρα δίπλα στον καταυλισμό των ρομά.

Ξαφνικά όπως περπατούσε βρέθηκε ένας ρομά στον δρόμο της άτυχης , της άρπαξε την τσάντα και η γυναίκα αντιστάθηκε διότι μέσα είχε σημαντικά έγγραφα και χρήματα. Την τράβηξε με δύναμη με αποτέλεσμα να πέσει κάτω η γυναίκα  και να παρασυρθεί στην άσφαλτο συνεχίζοντας ο Ρομά να τραβάει την τσάντα μέχρι που κατάφερε να την πάρει.

Ερωτήματα από όλους τους πολίτες της πόλης μας για το αν θα μπορούμε να πουμε ότι κυκλοφορούμε χωρίς φόβο στην ίδια μας την γειτονιά. Είτε με αυτοκίνητο είτε πεζοί τελικά οι Ρομά, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα για τους κατοίκους της Θήβας. Ανεξάρτητα τι ώρα θα είναι, ανεξάρτητα με ποιον τα βάζουν έχουν το θράσσος και επιτίθονται στον καθένα που θα βρεθεί στο δρόμο τους.

Μέχρι πότε οι πολίτες θα ανέχονται αυτό τον πόλεμο εγκληματικότητας που τους γίνεται από τους Ρομά; Υπάρχουν φόβοι ότι κάποια στιγμή οι κάτοικοι της Θήβας θα χειροδικήσουν και θα βρεθούμε σε ανεξέλεκτες καταστάσεις.  Όλοι ελπίζουν να βρεθεί λύση για το ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην πόλη μας.

 Viotiashop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης