Την ίδρυση ΣΕΚ και ΙΕΚ στη Θήβα ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων από τον Υπουργό Παιδείας


Μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προβλέπει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά και από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο, με το οποίο ζητά την ίδρυση στη Θήβα Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και ΙΕΚ,  με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς με την κατάργηση της ΕΠΑΣ Θήβας, μένει ένα μεγάλο κενό στην τεχνική εκπαίδευση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θηβών.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρονται τα ακόλουθα:

“  α. Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με πληθυσμό πλέον των 70.000 κατοίκων και σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, δραστηριοποιούνται περί τις 5.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 50% ασχολείται με τον τομέα της μεταποίησης και βιομηχανικής παραγωγής και οι υπόλοιπες με το εμπόριο. Επίσης ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δραστηριοποιείται στον γεωργικό τομέα.
  β. Αρκετοί από τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση.
 γ. Υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι Λυκείου που είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΙΕΚ, που όμως δεν υπάρχει πλέον στην περιοχή μας, διότι έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.
 δ. Στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας (πρώην ΣΕΚ) προσφέρονται εργαστηριακοί χώροι συνολικού εμβαδού 2.500 m2 με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε όλους τους τομείς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαραίτητη την ίδρυση και λειτουργία στην πόλη της Θήβας και στο υπάρχον εξοπλισμένο κτιριακό συγκρότημα α)  Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και β) ΙΕΚ, με ειδικότητες κατά προτίμηση που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, όπως αναφέρονται παρακάτω:
             
Ειδικότητες Σ.Ε.Κ.: α) Τεχνίτης Ζωικής Παραγωγής β) Τεχνίτης Φυτικής Παραγωγής γ) Τεχνίτης Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας  δ) Τεχνίτης Πτηνοτροφίας ε) Τεχνίτης Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας  στ) Τεχνίτης Αρδεύσεων ζ) Τεχνίτης Μελισσοκομίας η)Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων- Οχημάτων θ) Τεχνίτης  Φανοποιός και Βαφής Οχημάτων ι) Τεχνίτης Μηχανικός Γεωργικών Μηχανημάτων

Ειδικότητες ΙΕΚ:  α) Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας β) Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (LOGISTICS)  γ) Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων  δ) Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ε) Εκπαιδευτής Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών   στ) Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ  ζ) Τεχνικός Κομμωτικής η) Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως αποφασίσετε την ίδρυση και λειτουργία των παραπάνω εκπαιδευτικών μονάδων (ΣΕΚ και ΙΕΚ) γεγονός που θα εξυπηρετήσει και θα ανακουφίσει εκτός των άλλων πολλούς εργαζόμενους μαθητές- σπουδαστές και θα συμβάλλει στην εκπαιδευτική αναβάθμιση της περιοχής μας”.

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητά συνάντηση με τον κ. Υπουργό προκειμένου  δια ζώσης να συζητηθεί το θέμα και του επισυνάπτει προς ενημέρωσή του την υπ'αριθ. 420/2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης