Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλιάρτου- βίντεο

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή δημοτών απ’όλα τα τοπικά διαμερίσματα του  Δήμου Αλιάρτου, έγινε ο Δημόσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής.
Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ. ξεκίνησε την τοποθέτησή του ενημερώνοντας τους Δημότες για την διαδικασία μετάβασης από τον «Καποδίστρια στον Καλικράτη», τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα κατάργησης των Καποδιστριακών Δήμων και έναρξης του Καλικρατικού, την κατάργηση των παλαιών νομικών προσώπων και δημιουργίας των νέων και στις νέες αρμοδιότητες που συνεχώς  έρχονται στους Δήμους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και συγκεκριμένα στην κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική αρχή και στην δραστική μείωση του χρέους που επιτεύχθηκε. Επίσης στις ενέργειες που έχουν γίνει για την καταγραφή και αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, στην  πορεία των έργων και τον προγραμματισμό των νέων καθώς και στην οργάνωση και διαχείριση των υπηρεσιών του Δήμου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο στις δράσεις, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και ο εθελοντισμός, που αφορούν την κοινωνική συνοχή και την στήριξη δημοτών που έχουν ανάγκη.
Σε ότι αφορά τα έργα τονίστηκε ότι κριτήριο πλέον είναι η αναγκαιότητα και έδωσε στοιχεία για τις παρεμβάσεις που έγιναν και συνεχίζονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ που εκτελούνται ήδη  (αποκατάσταση ΧΑΔΑ) και στα Δίκτυα αποχέτευσης, τόσο της Αλιάρτου, όσο και της Δ.Ε.Θεσπιών που σύντομα θα ξεκινήσουν.
Στο τέλος ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις των Δημοτών.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, που σχολιάστηκε αρνητικά από τους Δημότες, πως δεν παραβρισκόταν κανένας Δημοτικός Σύμβουλος από την αντιπολίτευση, παρόλο που είχαν
προσκληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης