Σκούμας-Έντονα προβλήματα στο Κ. Υ. Σχηματαρίου και στη μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων

Έντονα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στη μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων

Εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού Βοιωτίας, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, αλλά και η μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων.
Σύμφωνα με στοιχεία που μας γνωστοποιήθηκαν, οι ανάγκες για τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου απαιτούν ως αναγκαίο και επαρκές ποσό για την εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών, τουλάχιστον 168 χιλιάδες ευρώ ετησίως για το 2015. Πλην όμως το προϋπολογισθέν ποσό για εφημερίες ανέρχεται σε 72 χιλιάδες ευρώ. Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται οι αστικές περιοχές του Δήμου Τανάγρας (Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι, κ.λ.π.) καθώς και η Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες όλης αυτής της μεγάλης περιοχής απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Σχηματαρίου και η ανάλογη χρηματοδότηση και στελέχωση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες. Η χρηματοδότηση των εφημεριών στο ύψος των 168 χιλιάδων ευρώ και η δυνατότητα κατ' ελάχιστο να εφημερεύουν δύο γιατροί, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρχει η στοιχειώδης ασφαλής λειτουργία του Κ.Υ.Σχηματαρίου. Παράλληλα, μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων στο ΙΚΑ Οινοφύτων, έχει προκύψει τεράστιο πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή, αφού αυτή τη στιγμή απασχολούνται μόνο τρεις (3) γιατροί, ενώ πριν την κατάργηση των θέσεων υπηρετούσε διψήφιος αριθμός γιατρών με διάφορες ειδικότητες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των εφημεριών του Κ.Υ. Σχηματαρίου, προκειμένου να υπάρξει η ορθή λειτουργία των εφημεριών;
•Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί σύντομα με γιατρούς το ΙΚΑ Οινοφύτων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Σκούμας Αθανάσιος
http://permisospress.blogspot.gr/2015/06/blog-post_33.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης