Επιχειρήσεις εστίασης και πνευματικά δικαιώματα
Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις εστίασης για την έκδοση της εξαιρετικά σημαντικής Εγκυκλίου 12/24-6-2016 του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με την οποία:

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, όπως η ΑΕΠΙ Α.Ε. δεν αποτελούν δημόσια όργανα ελέγχου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βεβαιώνουν διοικητικές παραβάσεις. Η βεβαίωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με την σύμπραξη δημόσιας αρχής από δημόσιο όργανο επιτόπου και με κανένα άλλο τρόπο.

Η χρονική ισχύς της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων, που εκδίδεται από τον αρμόδιο Δήμο είναι ανεξάρτητη από την άδεια, που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και χορηγείται από τους  Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, όπως η ΑΕΠΙ Α.Ε. Η σχετική άδεια που εκδίδουν οι Δήμοι έχει οριστεί, ως αορίστου διάρκειας, εκτός αν αιτηθεί διαφορετικά η επιχείρηση.

Με την ευκαιρία, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι η επιμελητηριακή κοινότητα  στηρίζει την τροποποίηση του Ν.2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων καθώς μετά από τρία χρόνια αγώνα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας αλλά και μετά από συνεχείς παλινωδίες των εκάστοτε κυβερνήσεων εμφανίζεται μια νέα ευκαιρία τροποποίησης του.

Όπως είναι πια απόλυτα διαπιστωμένο, ο Ν.2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ένας νόμος απαράδεκτος και ληστρικός, που δίνει δυστυχώς υπερεξουσίες σε μια Α.Ε. και το δικαίωμα να καταδυναστεύει χιλιάδες συναδέλφους, εξευτελίζοντας τους και σέρνοντας του στα δικαστήρια βάζοντας ένα ακόμη καρφί στην χειμαζόμενη οικονομία.

Ούτε όμως αυτός ο νόμος και η εφαρμογή του έδωσε στους ανθρώπους του πολιτισμού το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Τα υπέρογκα κέρδη αυτής της εταιρίας διανέμονται με αδιαφανή τρόπο δίνοντας τελικά ψίχουλα στους ανθρώπους του πολιτισμού.

Μετά από τρία χρόνια η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και αναμένουμε το νομοσχέδιο να έρθει στην Βουλή προς ψήφιση.

Βασική μας επιδίωξη είναι να είναι ένας νόμος, που θα μπορεί να εφαρμοστεί, που θα είναι δίκαιος και ωφέλιμος, τόσο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, όσο και για τους χρήστες, τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Επειδή όμως και παλαιότερα παρόμοιο νομοσχέδιο είχε φθάσει κοντά στην ψήφιση του και τελικά αποσύρθηκε …για αδιευκρίνιστους λόγους, εφιστούμε την προσοχή σε όλους.Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης http://permisospress.blogspot.gr/2016/06/blog-post_204.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης