Συγκίνησε το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο στο Μουσείο της ΘήβαςΘΗΒΑΙΚΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΘΗ.ΠΕ.ΠΕΠολλοί θεατές το βράδι της 29ης Ιουνίου του 2016 , Θηβαίοι και μη Θηβαίοι, ήταν πολύ συγκινημένοι, κάποιων μάλιστα τα μάτια γέμισαν, που λέει και η μάνα μου, καθώς άκουγαν τα λόγια των ηρώων της τραγωδίας του Σοφοκλή. Άκουγαν λέξεις, ονόματα, τόπους που τους βιώνουν καθημερινά καθώς περπατούν την πόλη αυτή. Ζωντάνευαν μπροστά τους! Ένιωσαν αυτό το 18χρονο κορίτσι που το όνομά του το έδωσαν στα κορίτσια τους, άκουγαν για «τα σπίτια γύρω απ’ του Κάδμου και του Αμφίωνα τα ανάκτορα» και συνειδητοποιούσαν ότι από κει περπάτησαν για να έρθουν στο μουσείο. Η βραδιά, λοιπόν, της «Αντιγόνης» ήταν μαγική. Η μαγεία ξεδιπλωνόταν και γινόταν ηλεκτρισμός κάθε φορά που έκαναν ένα γυμνό βήμα οι ηθοποιοί πάνω στο έδαφος του μουσείου.  Δεν είναι ο ρόλος μου να αποτιμήσω την παράσταση. Θα ήθελα, απλώς, να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν να ζήσουμε αυτή την ένταση καθώς οι ηθοποιοί άγγιζαν, κρύβονταν, στήριζαν τις στήλες και τα γλυπτά του μουσείου και τα παρουσίαζαν στους θεατές. Ευχαριστώ λοιπόν τους πάντες, που προσπαθούσαν να διευκολύνουν αυτό το παράτολμο εγχείρημα, όταν ζητούσαμε τη συνδρομή τους, τους υπεύθυνους του δήμου, δήμαρχο και γραμματέα, την προϊσταμένη του ΔΟΘ του τμήματος πολιτισμού, την έφορο αρχαιοτήτων και τους υπαλλήλους του μουσείου (ιδιαίτερα αυτούς, που βοηθούσαν στα πάντα στις νυχτερινές πρόβες μας). Ευχαριστώ, τέλος, όλα τα ΜΜΕ της Θήβας για τη στήριξη της παρουσίασης της «Αντιγόνης» από το ΘΗΠΕΘΕ. Για το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο (ΘΗΠΕΘΕ) .
Λάζαρος Παπαδόπουλοςhttp://permisospress.blogspot.gr/2016/06/blog-post_324.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης