Αυξάνονται και πληθύνονται τα προβλήματα στο Δήμο Θηβαίων/«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»Διαπιστώνοντας καθημερινά ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται, αφού στα παλιά προστίθενται και νέα, απόρροια της αναποφασιστικότητας, της αδράνειας και της έλλειψης πρωτοβουλίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αποφασίσαμε να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να προωθηθούν οι ενδεικνυόμενες λύσεις.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε ήδη δυο συναντήσεις με εμπλεκόμενους πολίτες και φορείς, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και προώθηση κοινά αποδεκτών προτάσεων προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κοινοτικό Κατάστημα Ξηρονομής, μεταξύ του Τοπικού Συμβουλίου, της Επιτροπής κατοίκων του οικισμού Αλυκής και εκπροσώπων της Παράταξης μας, όπου συζητήθηκαν τόσο οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει ο νέος νόμος 4389/2016 περί δασικών εκτάσεων και τις δυνατότητες που προκύπτουν για την ένταξη και νομιμοποίηση εκατοντάδων οικιών και οικοπέδων οικιστών της Αλυκής όσο και για τα προβλήματα της υδροδότησης και των οικονομικών απαιτήσεων του Δήμου, έναντι παλαιάς δανειοδότησης για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης.
Άξιο αναφοράς είναι ότι και για τα δύο ζητήματα διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων από όλες τις πλευρές και έτσι αναλάβαμε την υποχρέωση να μεταφέρουμε και να προωθήσουμε προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο τις κοινά αποδεκτές προτάσεις και για τα δύο θέματα.
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι εκλεγμένοι Τοπικού Σύμβουλοι της Παράταξης μας προγραμματίσαμε επίσκεψη στην Β.Ι.Π.Ε. Θίσβης, όπου συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ. ΘΙΒ. Α.Ε., τόσο για το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην κοινόχρηστη οδό προς τον όρμο της Νούσας εντός των ορίων της ΒΙ.ΠΕ., όσο και για την δυνατότητα δημιουργίας ενός κλίματος αμοιβαίας κατανόησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Έγινε μια πολύωρη συζήτηση όπου εκθέσαμε τις απόψεις μας και για τα δύο θέματα και ακούσαμε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις της άλλης πλευράς.
Τις τελικές μας θέσεις και προτάσεις θα τις καταθέσουμε στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πρέπει να ληφθούν και οι αποφάσεις, που θα δεσμεύουν και θα διασφαλίζουν μια μόνιμη και κοινά αποδεκτή λύση.
Σε κάθε περίπτωση βεβαίως καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να σταθούν με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη θέση απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες και να μην περιμένουν τον “από μηχανής Θεό” να τους βρει λύσεις.
Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης