ΘΗΒΑ:Σας φαίνεται για πεζοδρόμιο;Τα πεζοδρόμια υπάρχουν για να μπορεί ο πεζός να περπατά επάνω σε αυτά, αντί για το δρόμο. Η θέση του πεζού είναι στο πεζοδρόμιο, όπως και του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Οτιδήποτε εμποδίζει τον πεζό επάνω στο πεζοδρόμιο, οδηγώντας τον αναγκαστικά στο δρόμο, θα πρέπει να αφαιρείται.
Αυτά όλα, βέβαια, ισχύουν κάπου αλλού, σίγουρα, πάντως, όχι στη Θήβα.

Πεζοδρόμιο  Λοξής Φάλαγγος κεντρικός δρόμος στη Θήβα.
Με ποια λογική ο Δήμος  Θηβαίων έκοψε τα  δέντρα  και άφησε τα "κούτσουρα" στη μέση του πεζοδρομίου,με αποτέλεσμα να το κάνει αδιάβατο ή και επικίνδυνο  για όσους περάσουν από εκεί με κίνδυνο να τραυματιστούν.
Με ποια λογική ο Δήμος Θηβαίων,ακριβώς στο απέναντι πεζοδρόμιο έχει  αφήσει μια τεράστια πέτρα και αυτή στη μέση του πεζοδρομίου,η οποία γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη αν λάβουμε υπόψη μας ότι από εκεί περνάνε ηλικιωμένοι άνθρωποι, αλλά και παιδάκια όπως βλέπουμε στη φωτογραφία.
 Οι φωτογραφίες από την οδό  Λοξής Φάλαγγος, μας εξηγούν πώς ένας απλός περίπατος μπορεί να μετατραπεί σε περιπέτεια.
Αν απλά θέλεις να βγάλεις βόλτα το μωρό σου,  χρειάζεται να καταστρώσεις στρατηγικό σχέδιο για να βρεις από που θα περάσεις.
 Και, ας μη γελιόμαστε.Όπως και να ‘χει, είναι αποκλειστικά δουλειά του Δήμου και της εκλεγμένης από τους δημότες Δημοτικής Αρχής, να μεριμνά για την προσβασιμότητα του συνόλου των πεζοδρομίων της πόλης.

Εκτός αν σας φαίνεται εσάς ως πεζοδρόμιο..... http://permisospress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης